Overleg:Haida Gwaii

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Taalunienaam[bewerken]

Dit is een moeilijk kwestie. De Taalunienaam voor deze eilandengroep is Koningin Charlotte-eilanden. Dat is ook de meestgebruikte Nederlandse naam. Maar deze naam is natuurlijk een vertaling van de Engelse naam 'Queen Charlotte Islands' dewelke in 2010 formeel afgeschaft is en vervangen door een (pseudo-)inheemse naam. Hoewel ook in het Engels de naam Queen Charlotte Islands nog steeds de meest gebruikelijk is.

Officiële namen gebruiken is op deze Wikipedia nooit beleid geweest en aangezien de Taalunie- en meestgebruikte naam Koningin Charlotte-eilanden ben ik geneigd die te verkiezen. Maar ik voel dat dit weerstand zal oproepen. Dus graag overleg.--__ wester 29 apr 2012 16:20 (CEST)

Ik neig naar Haida Gwaii om dezelfde reden dat ik ook er ook naar neig Sint Maarten te verkiezen boven Sint-Maarten. Aan de andere kant volgen we de Taalunie weer wel bij Ivoorkust terwijl dat land officieel Côte d'Ivoire heet, dus consequent blijven lukt toch niet. Dus van mij mag je het wijzigen. Mkr (overleg) 29 apr 2012 17:16 (CEST)