Overleg:Hendrik Gravé

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Rotterdam?[brontekst bewerken]

Hallo MWAK, waarom zou iemand een duur huis kopen, ongeveer 500 meter van Kattenburg waar de Admiraliteit van Amsterdam haar onderdak had, als hij daar niet werkte. Je kunt Bruyn, J.R. (1970) De Admiraliteit van Amsterdam in rustiger jaren 1713-1751. Regenten en financiën, schepen en zeevarenden raadplegen, want hij heeft de meeste informatie over Gravé.

Het is wel tien jaar geleden dat ik dat boek heb gelezen en het kan best zijn dat Gravé voor de Admiraliteit in Rotterdam werkte, waar jouw bronnen naar wijzen, maar De Bruyn leek me toen wel heel betrouwbaar. Als je het niet kent, dan zou ik maar snel beginnen, het is een must voor jouw.

Gravé heeft niet lang gewoond op de Nieuwe Herengracht en het zou een belegging kunnen zijn geweest, maar hij koopt geen huis in Rotterdam maar op de Kloveniersburgwal. Dat dure pand is niet ver van de O.Z. Voorburgwal, waar het "zenuwcentrum" van de Admiraliteit was. Ook dat wijst erop dat hij daar werk had of regelmatig verkeerde. Als je kan nagaan waar hij in Rotterdam woonde en iets vindt, heb jij gelijk. Ik weet niet waar jij woont en werkt, maar in de 18e eeuw woonde je dicht bij je werk. Het lijkt me wat ingewikkeld dat heen en weer reizen. Veel plezier Taks 24 jan 2009 09:35 (CET)[reageer]