Overleg:Hendrik Koekoek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Partijdige bagger![brontekst bewerken]

  • In de Tweede Kamer was Koekoek als fractievoorzitter van de Boerenpartij een kleurrijk en markant lid. Als populair Kamerlid werd hij door andere leden stelselmatig op minzame wijze bejegend.
  • Deze ruzies werden in de pers breed uitgemeten en smalend de "Boerenoorlog" genoemd.
  • Het dagblad De Telegraaf, dat hem politiek lange tijd had gesteund, begon een hetze tegen Koekoek.
  • De pony's, waren naar oordeel van een paar stadsmensen te mager, bewust dan onbewust voorbij gaan aan het feit, dat deze minipaarden niet te dik mogen worden, omdat ze anders door hun knieën zakken.
  • Dat hij in de Kamer met de rug werd aangekeken, bleek nog eens duidelijk bij zijn overlijden, toen hij - na beraad - niet in de Tweede Kamer werd herdacht.

Wat is dit voor een onzin? Onpartijdig zijn was toch het credo? Nog maar weer eens de bevestiging dat de Nederlandse Wikipedia niet werkt...Steenbergenaar 12 feb 2009 21:33 (CET)

Doe er iets aan, zou ik zeggen. Dat Koekoek met de rug werd aangekeken kan trouwens heel goed een feitelijke vaststelling zijn, en geen "partijdige bagger". Michiel 13 feb 2009 10:55 (CET)

"de enige politicus ter wereld die ooit op nummer 1 heeft gestaan"[brontekst bewerken]

De vergelijking die Gebruiker:Maarten1963 maakt met Sonny Bono gaat hier natuurlijk niet op. Sonny ging pas na zijn zangcarriere de politiek in. Bedoeld is hier duidelijk "de enige actieve politicus". Ik denk echter wel dat er nog wat onderzocht moet worden om deze bewering te handhaven. Michiel 22 mei 2010 17:56 (CEST)