Overleg:Hermann Fegelein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Recente toevoeging[brontekst bewerken]

Toevoeging door Gebruiker:Vandenbussen klinkt alsof hij overgenomen is. Hierover een vraag gesteld op diens persoonlijke overlegpagina. Wordt vervolgd (neem ik aan). Richard 15 aug 2007 18:21 (CEST)[reageer]

Klopt! Overgenomen (vertaald) vanuit de Engelse versie van Wikipedia. Op korte termijn volgt een eigen toevoeging met andere feiten.

(vdbu)

Zelfmoord of geaborteerd?[brontekst bewerken]

Aan het einde staat:

De vrouw van Fegelein, die waardevolle juwelen erfde van Eva Braun, overleefde de oorlog ook en kreeg een dochter, die vernoemd werd naar haar tante Eva. Wie haar echte vader was, staat ter discussie. De dochter pleegde in 1975 zelfmoord. Het lot van de baby waarvan ze in verwachting was tijdens haar huwelijk met Fegelein, is onbekend. Een aantal mensen uit de omgeving van Hitler beweert dat de baby geaborteerd is met hulp van Theodor Morell, de arts van Adolf Hitler.

De dochter van Fegelein was dus getrouwd met Fegelein. Lijkt me sterk. Ik vermoed dat ze (hierboven rood gemaakt) niet slaat op de dochter maar op de vrouw van Fegelein. Dan zou je denken dat de baby en de dochter dezelfde persoon zijn, maar hun lot is heel anders. Kortom, een warrige alinea. Handige Harrie 9 sep 2008 12:31 (CEST)[reageer]

Mee eens... ik heb de paragraaf anders verwoord en bovendien verplaatst zodat de paragrafen die om deze paragraaf heen stonden beter op elkaar aansluiten. Volgens mij staat er nu wat er oorspronkelijk bedoeld werd. Richard 10 sep 2008 10:36 (CEST)


Geboortedatum Infobox gewijzigd[brontekst bewerken]

In de infobox stond 2 maart 1886, dat klopte iig niet volgens de andere bronnen die ik heb geraadpleegd. Ik heb het gewijzigd naar 30 oktober 1906. Ik neem aan dat ik dat goed gedaan heb, maar kijk zelf ook even. Met vriendelijk groet. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.249.209.8 (overleg · bijdragen)

Volgens mij heb je helemaal gelijk. Richard 3 mei 2010 11:11 (CEST)[reageer]