Overleg:Hiphop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lijn5[brontekst bewerken]

Het lijkt me een goed en relevant idee om een artikel te wijden aan Lijn5. Lijn5 is de hiphopzender van de NPS. Hoewel nog jong en lekker, wordt haar marktaandeel steeds groter. En met ruimte voor journalistieke en maatschappelijke items. Bovendien zijn artisten/presentatoren zoals Tashja, Lange Frans en Baas B, Jiggy Dje en Andrew Makkinga aansprekende (en door te linken) namen. Hebben jullie suggesties danwel op- of aanmerkingen? check ook: --Eit 23 mei 2006 15:09 (CEST)

Wikipedia is een encyclopedie, graag dat in het achterhoofd houden - Simeon 23 mei 2006 16:58 (CEST)

Uiteraard! Maar zoals alle media inmiddels zijn beschreven (neem de NPS of 747 AM) is het toch ook echt tijd om lijn5 even te noemen hier. Kan er op de hiphoppagina geen link naar lijn5 komen? Had er een gemaakt, maar die is weg.

--Eit 23 mei 2006 17:10 (CEST)

De hiphop pagina gaat over hiphop zelf, niet over radiostations die hiphop draaien; zo kan ik me voorstellen dat er in meerdere landen radiostations zijn die hiphop draaien; misschien dat er een pagina bestaat over hiphopstations maar ik vermoed van niet; maar daar zou het vermeld kunnen worden lijkt me. - Simeon 23 mei 2006 17:21 (CEST)

Nee, inderdaad nog niet over hiphopstations, maar Lijn5 neemt in de Nederlandse hiphopscene naar mijn mening een dusdanig belangrijke plaats in als informatiebron, cultuurverspreider en als springplank voor (nog onbekende) artiesten dat het waardevol is om hem te linken vanaf het basisartikel hiphop. --Eit 23 mei 2006 20:42 (CEST)

Maar deze pagina gaat niet over de hiphopscene in Nederland maar over hiphop in het algemeen (wereldwijd dus). Als er voldoende informatie is om een artikel te wijden aan de hiphopscene in Nederland dan zou het daarin kunnen - mits het binnen proporties blijft. - Simeon 23 mei 2006 21:32 (CEST)

Muziek genre infobalk[brontekst bewerken]

Ik stel voor dat jullie een muziek genre infobalk aan dit artikel toevoegen, hiermee kun o.a. de oorsprong en sub-genres netjes in één balkje zetten. In het artikel over Heavy metal is een vergelijkbaar systeem met een muziekgenre infobalk, hier zou zoiets ook van pas kunnen komen.

Guitar 8 jan 2006 18:10 (CET)

Aanpassen lijst[brontekst bewerken]

Hoewel het aan populariteit bij de genoemde bekende hip-hoppers absoluut niet ontbreekt, stel ik voor om deze lijst te veranderen: de vier elementen van hiphop ontbreekt bij deze artiesten: wel zijn het "rappers".

Als voorbeeld: Beastie Boys zijn absoluut wel hiphoppers, terwijl de rapper Nelly hier absoluut niet onder valt.

Misschien kan je het lijstje splitsen in echte hiphoppers en rappers/hiphopmuzikanten? Sander Spek 18 mei 2004 09:13 (CEST)

De enige spelling die door het Groene Boekje wordt erkend is: hiphop, dus zonder liggend streepje.

Beveiliging weg[brontekst bewerken]

Beveiliging Hiphop kan wel weer opgeheven worden... Bemoeial 16 nov 2004 01:11 (CET)

Osdorp Posse[brontekst bewerken]

De bewering "De eerste Nederlandse rappers waren de Osdorp Posse" klopt volgens mij niet. Ik heb hier totaal geen verstand van hoor maar ik herinner me wel dat er begin jaren 80, misschien zelfs wel eind jaren 70, al een Nederlandstalig rapnummer in de hitparades stond. Fnorp 4 mei 2005 11:13 (CEST)

Daarnaast zou ik willen opmerken dat in het wiki artikel de oorsprong van hiphop niet klopt. Rap en hiphop komt wel degelijk uit Amerika. Een goed voorbeeld is Grandmaster Flash met Rapper's Delight. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.101.178.252 (overleg · bijdragen)

Belang namen/onbenullige namen[brontekst bewerken]

Kent hier überhaupt iemand iets van al die groepjes ? Er blijven hier maar anoniemen onbekende namen toe te voegen, ik heb een stuk teruggedraaid, maar misschien heb ik wel relevante namen weggehaald, en staan er nog veel onbenullige namen op... misschien kan iemand met kennis eens hier naar kijken ? --LimoWreck 7 nov 2005 11:39 (CET)

Op punk was laatst iets soortgelijks aan de hand, en daar zijn toen toen alle op dat moment rode links verwijderd. Hier ook een idee? Sander Spek (✉) 7 nov 2005 15:16 (CET)
Oh, is al gebeurd, zie ik. Sander Spek (✉) 7 nov 2005 15:18 (CET)
Lijkt me een goede oplossing. Het verschil tussen rap en hiphop kan ik soms wel maken, maar dan heb je rappers die toch zo op de rand zitten of omgekeerd, te moeilijk, ik zou het zo laten... Venullian 7 nov 2005 18:25 (CET)
Misschien is het een idee om een overzicht en lijsten te maken van de artiesten. Lijst--Tim Kristel 15 jan 2006 16:27 (CET)
intussen weer wat rode links toegevoegd, voornamelijk door ano's. Ik verwijder ze alle. voorbeeld: TERILEKST. en ik zou hun website maar niet bezoeken als je niet over een degelijke popupkiller beschikt. -- Zanaq (?) 28 jan 2006 13:35 (CET)
De overige rode links lijken me ok. -- Zanaq (?) 28 jan 2006 13:43 (CET)
Toch niet echt een duidelijke lijst met al die rode links, ze blijven toevoegen. Misschien moet er maar weer is worden opgeruimd. Lolsimon 21 mei 2007 20:08 (CEST)
Bedoel je de engelse sectie? De nederlandse is volledig blauw. Volgens mij zijn de rode links daar wel ok. — Zanaq (?) 21 mei 2007 20:19 (CEST)
Men blijft rode links toevoegen bij de NL sectie, maar daar staan zeker ook een aantal bekende namen tussen, die een artikel waardig zijn. Mmmm... lastig. EvG 2 okt 2007 01:59 (CEST)
Lijkt me simpel: als de artiesten wiki-waardig zijn, dan schrijft men maar eerst een beetje redelijk artikel over ze, om ze daarna toe te voegen. Just my 50 cents, groetjes, MigGroningen 3 okt 2007 18:34 (CEST)
Waarom zijn de rode artikelen onder "overige" nu verdwenen (zie ik plotseling)? Ik ga ze terugzoeken in de geschiedenis: er waren nauwelijks problemen met de overigen. — Zanaq (?) 11 feb 2008 13:10 (CET)

Waar blijft II Zwaard?????[brontekst bewerken]

Waar blijft II Zwaard als vlaamse artiest? SDR wordt opgenoemd. II Zwaard de artiest die het derde belgisch nederlandstalig hiphopalbum op de markt wist te brengen!!!!!!!! Is dit vergeten of een gebrek aan respect??????? - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Theodorekaley (overleg|bijdragen) .

Beantwoord op Overleg gebruiker:Theodorekaley. MigGroningen 19 sep 2007 08:55 (CEST)

Modern[brontekst bewerken]

--84.26.128.57 13 mrt 2008 13:29 (CET)
Ik mis wat info over dingen als:
- Eastcoast vs. Westcoast Ruzie
- Geweld in de hiphopscene
- En uitleg over afwijkende stijlengsta (gangsta rap etc.)

Ontstaan: Body Count, Keith Cowboy[brontekst bewerken]

Afgezien dat Body Count in de paragraaf foutief (moet los met hoofdletters) geschreven is, is het ook geen hiphop groep. In Ice-T's eigen woorden, het begon as rock/metal groep en op het eerste album wordt nauwelijks gerapt. Zie Nederlandse Wikipedia pagina over Body Count.

Verder kon ik geen informatie vinden over het ontstaan van de term, hiphop. De eerste die deze woorden (toen hip hop) gebruikte was Keith Cowboy. Zie Engelse versie van deze pagina. --80.57.114.72 19 nov 2009 18:20 (CET)

Dit artikel leest als een schoolopstel[brontekst bewerken]

Dit artikel lijkt geschreven door een vijftienjarige scholier die een opstel moest afkrijgen voor Geschiedenis. Enige referenties en wat inhoudelijker Nederlands zou 't artikel goed doen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Looskuh (overleg · bijdragen)

Het is inderdaad een erg mager artikel, waarvan de helft bestaat uit opsommingen van artiesten. Het klinkt misschien afgezaagd, maar "voel je vrij en ga je gang"! Ik denk dat wat dit onderwerp betreft de Engelstalige Wikipedia een goede inspiratiebron kan zijn. Let wel op - ze hebben daar het muziekgenre en de subcultuur (denk ik terecht) van elkaar gescheiden: Hip hop en Hip hop music. --.....jeroen..... 12 apr 2010 13:42 (CEST)

Underground - Mainstream[brontekst bewerken]

Na het gelezen hebben van dit stuk, vind ik het uitermate jammer dat er niks geschreven word over het verschil tussen "mainstream" en "underground". In veel genre's is dit bekend, maar vooral in de hip-hop genre is dit uitermate belangrijk. Ook viel het me op dat "artiesten" zoals Jay-z in de lijst van "hip-hop" staat. Dit klopt niet, want Jay-Z (en de merendeel van deze lijst) is rap. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.167.53.176 (overleg · bijdragen)

Niets houdt je tegen om het artikel zélf onder handen te nemen :-)! Interessante aanvullingen zijn altijd wenselijk en kunnen door iedereen geschreven worden. --MichielDumon 23 mei 2010 19:56 (CEST)
Jammergenoeg heb ik geen of bijna geen ervaring met Wikipedia. :-)
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.167.53.176 (overleg · bijdragen)

Ludacris??[brontekst bewerken]

Betreft de lijst met rappers, daar hoort Ludacris natuurlijk niet bij, die houdt zich bezig met Pop (tenminste, dat lijkt mij als je muziek maakt met Justin Bieber, Taio Cruz etc.) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.131.11.6 (overleg · bijdragen)