Overleg:Homologie (wiskunde)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Toegankelijkheid[brontekst bewerken]

Dag L.S.,

In het overleg i.v.m. cohomologie verwees je naar deze pagina. Hier ga ik dus verder met het leveren van (positieve) kritiek.

Het voorbeeld is zeker relevant om verschillende redenen en ik vind dat het zeker moet blijven in dit artikel. Maar misschien moeten we ons in de plaats zetten van iemand die erg weinig ervaring heeft met deze begrippen ( van categorie-theorie dan, niet natuurkunde ).

Misschien kan het geen kwaad om bij het voorbeeld duidelijk en expliciet te verwijzen naar de definitie. I.e.: expliciet zeggen welke de keten van objecten is (en natuurlijk analoog voor de keten van de morfismen.) Eventueel iets van de aard,

"... en hierbij voert de operator X de objecten van type Y over in de klasse van objecten Z. Analoog voert de operator X' de objecten van type Y' over in de objecten van aard Z'" ... etc ?


Ik pas niet graag je tekst aan omdat je die vanaf nul hebt geschreven. Laat maar weten wat je denkt,

Wolfgang Wolfgang Alexander Moens 5 jun 2007 22:51 (CEST)[reageer]

Uitstekend idee, ik heb een poging gedaan. Reageren mag op deze plek, maar gezien je meer dan oppervlakkige interesse zal ik zeker geen aanstoot nemen aan rechtstreekse ingrepen in het artikel.--Lieven Smits 13 jun 2007 01:31 (CEST)[reageer]