Overleg:Hoogstraat

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Haagse tramtunnel is in het geheel niet onder de Hoogstraat gebouwd en er is ook niet gebroken in de Hoogstraat. De referentie is verwijderd.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.80.18.68 (overleg · bijdragen) 4/12/2007PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

alle historische engelse en nederlandse plaatsen kennen een high street of in nederlands hoogstraat, wat ik me nou afvraag hoe komt het dat ze beiden zo veel gebruiken en van waar het woord hoog? in hoogstraat en high in highstreet, deze straten zijn namelijk helemaal niet hoger dan de andere straten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.91.41.128 (overleg · bijdragen) 24/5/2009PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

historische achtergrond[brontekst bewerken]

ik vraag me af wat nu de historische achtergrond van de hoogstraat, dan wel high street vandaan komt. dat ze beiden hetzelfde genoemd worden zegt dat er een betekenis achter zit en ik zou bij god niet weten wat. want de straten zijn helemaal niet hoger dan de rest, het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat ze hoog in aanzien staan. wat dat betreft zou ik me ook wel deftigere straten kunnen bedenken in bepaalde steden. wie kan hier duidelijkheid over geven? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.91.41.128 (overleg · bijdragen) 24/5/2009PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Kan dit niet een gewone doorverwijspagina worden?[brontekst bewerken]

Kan dit niet worden hernoemd naar Hoogstraat (toponiem) o.i.d. en daarmee de weg vrijmaken voor een dp? zoals het nu is opgezet, is het nogal rommelig. Quistnix (overleg) 19 dec 2020 11:40 (CET)[reageer]