Overleg:Hydrocefalus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hydrocephalus kan ook optreden als gevolg van een acute bacteriële meningitis.

Schedelgrootte in afbeelding[brontekst bewerken]

Iemand met zin om uit te leggen (vind het in wet. lit. niet terug?) waarom de schedel van een volwassene zou uitzetten bij hydrocefalie? Bij een boorling zou ik het nog begrijpen gezien de nog sluitende fissuren, maar bij een volwassene zal een ICP-stijging toch echt geen deformatie in schedel veroorzaken, zoals wel gesuggereerd wordt in het bijschrift van de foto? Tenzij de persoon in kwestie als baby er nooit voor behandeld is geweest, maar stel me dan wel de vraag hoe die volwassen is kunnen worden.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1812:509:ed00:7c99:9c60:97d:551c (overleg · bijdragen)

Andere benamingen[brontekst bewerken]

Ik vraag me af of het weergeven van alle andere benamingen in het Latijn en Oud-Grieks van toegevoegde waarde is voor het artikel. Naast het feit dat ik me afvraag voor welke doelgroep deze informatie van belang is, vind ik het persoonlijk ook niet mooi staan in de infobox, vanwege de oneven ruimtes tussen de eerste en de rest van de namen. Ik zie er de relevantie niet van in om naast de meest gangbare termen (hydrocephalus/hydrocefalus/waterhoofd) nog meer alternatieven te noemen. Wat vinden andere gebruikers hiervan? — Markie93 (overleg) 4 mrt 2017 16:15 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Hydrocefalus. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 aug 2017 02:58 (CEST)[reageer]

Tegenstelling[brontekst bewerken]

Artikel begint met: “Hydrocefalus, ook wel waterhoofd”. Dit geeft aan dat deze twee termen hetzelfde zijn. Echter later in de inleiding lijken ze verschillend te zijn met:

“Ongeveer 1 à 2 op de 1.000 nieuwgeboren baby's krijgt een waterhoofd.”

En een paar zinnen verderop

“Ongeveer één op de duizend baby's krijgt een hydrocefalus.”

Of er moet uitgelegd worden als er een verschil is. Of er wordt 2x in de inleiding hetzelfde gezegd, maar op 2x een net andere manier. 31.201.130.50 18 okt 2019 23:46 (CEST)[reageer]