Overleg:Id Software

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In dit artikel staat vermeld dat het spel Quake het deathmatch introduceerde, maar dit is geenszins het geval. Doom I en Doom II bevatten beide multiplayer mogelijkheden, zelfs over LAN en met meer tot 4 spelers tegelijk. De term Deatchmatch is ook terug te vinden in het multiplayer gedeelte van Doom. Verder wordt het spel Doom slechts in een lijstje genoemd, terwijl dit uiteindelijk de game is die id Software op de kaart heeft gezet. Dit zou ik graag aangepast zien. CardboardTubeSamurai 18 mei 2006 17:43 (CEST)

Aangepast Wouter Drucker (overleg) 19 apr 2014 13:10 (CEST)

Over Quake wordt hier gezegd: "Quake combineerde een moderne, volledig 3D engine met een uitstekende stijl, en creëerde daardoor iets wat in die tijd aanschouwd werd als een feest voor de ogen." Ten eerste is de 3D engine van Quake weliswaar "volledig" (echt 3D, in tegenstelling tot bv. Doom en Wolfenstein 3-D), maar de term "modern" lijkt me te tijdsgebonden. De Quake engine was inderdaad modern toen die uitkwam, maar dat was de Wolfenstein-engine en de Doom-engine uiteraard ook. Nu echter is de Quake engine, net zoals de Wolfenstein- en Doom-engine al lang niet meer "modern". Ten tweede werd Quake wel beschouwd als een technologische mijlpaal (hoewel Descent vaak vergeten wordt en op een aantal punten Quake evenaarde), maar een "feest voor de ogen"? Dat is nogal subjectief, en ik ken genoeg bronnen die Quake eigenlijk een nogal bruine pixelbrij vonden, en zeker geen "feest voor de ogen"! HAK 2008/06/14

Eens... het kan zelfs zijn dat ik die tekst indertijd 3 jaar terug heb aangemaakt, als vertaling van het Engelstalig artikel, maar wees zo vrij hier iets technischer en genuanceerder te zijn. Wikipedia staat eeuwig voor verbeteringen open ;-) --LimoWreck 14 jun 2008 12:21 (CEST)