Overleg:Indultmis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een deel van de pagina is niet meer up to date[brontekst bewerken]

Hallo.

Ik ondervind een contradictie in deze pagina. Er wordt een definitie gegeven van de indultmis en in het onmiddellijk volgende paragraaf legt men uit waarom de indultmissen niet meer bestaan en vervangen worden door de missen in de buitengewone vorm van de ritus.

En toch staat er nog altijd een lijst van zogn. indultmissen op het einde van de paragraaf.

De oplossing zou zijn deze pagina in twee te splitsen:

  1. een historisch deel over de indultmissen die bestonden tot het Motu Proprio Summorum Pontificum van 14 september 2007, zonder de lijst van missen;
  2. een nieuwe pagina over de missen in de buitengewone vorm van de ritus zoals voorzien na 14 september 2007, met daar een geactualiseerde lijst van die missen.

Uiteraard moet men alle verwijzingen van elders in Wikipedia naar de Indultmissen aanpassen.

Ooit heb ik geprobeerd dit te doen, maar mijn wijziging werd ongedaan gemaakt met een verwijzing naar regels die dat zouden verbieden maar, los van het feit dat ik die regels heb ik niet gevonden, ik vind het meer opbouwend te begrijpen waarom iemand die wijziging doorvoert, dan die wijziging eenvoudig te schrappen. Dat werkt niet motiverend voor de ontwikkeling van Wikipedia.

Graag had ik geweten wat men zou moeten doen om werk te maken van deze noodzakelijke verbetering.

Pierre F.

U hebt volledig gelijk. Ik heb de pagina in die zin aangepast en de geactualiseerde lijst overgeplaatst naar Tridentijnse Mis. Laat u vooral niet demotiveren door deze ietwat onaangename kennismaking met Wikipedia. mvg Tom (overleg) 16 nov 2013 18:55 (CET)[reageer]