Overleg:Intercity Nieuwe Generatie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inzet Intercity Nieuwe Generatie in Beneluxtrein vanaf 2025[brontekst bewerken]

Zoals in een artikel op OVMagazine.nl te lezen valt, gaat de Intercity Nieuwe Generatie vanaf 2025 de Traxx-locomotieven en ICRm-rijtuigen vervangen. Er zouden binnen NS en NMBS echter geluiden opgaan om met Belgische rijtuigen te rijden (type I6/I10 of I11) gecombineerd met NS Traxx locomotieven. Dat lijkt mij persoonlijk voor de hand liggender, want goedkoper en de NS Traxxen zijn dan pas 10 jaar oud. De termijn dat een gemiddelde trein rijdt is 40 jaar als ik me niet vergis. Is dat handig op te nemen in dit artikel? Gr. Chris – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Chrisdb (overleg · bijdragen)

Bij de NMBS is niets beslist over een vervanger voor de Benelux-trein, er is enkel sprake langs Nederlandse kant. Livenws (overleg) 29 okt 2017 15:07 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Intercity Nieuwe Generatie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 sep 2018 14:58 (CEST)

Beveiligingssyteem, ATB-EG of ATB-NG?[brontekst bewerken]

Er wordt hier vermeld dat de Intercity Nieuwe Generatie gebruik gaat maken van ATB-EG (Eerste Generatie). Aangezien EG om veiligheidsredenen op veel plekken al lang vervangen is door ATB-NG (Nieuwe Generatie) of ATB-vv (verbeterde versie) en ATB-NG achterwaards compatible is met ATB-EG lijkt het me dat deze nieuwe treinen dan ook gewoon gebruik gaan maken van ATB-NG of ATB-vv.

Als ik op het net rondkijk vind ik alleen maar verwijzingen naar "ATB" en niet "ATB-EG" of ATB-NG". Waar komt deze specifieke vermelding van ATB-EG dan vandaan? Klopt het wel?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 90.152.126.37 (overleg · bijdragen) 3 dec 2018 15:48‎

Met komst van ERMTS zijn verdere uitontwikkelingen van het ATB systeem stilgelegd, omdat op termijn de beveiliging vervangen wordt door het nieuw systeem. ATB-EG is sowieso alleen geïnstalleerd op de nevenlijnen, waar de Intercity Nieuwe Generatie niet gaat rijden. ATB Verbeterde versie is alleen een aanvulling op ATB-EG bij bepaalde seinen zodat ook onder de 40km/uur wordt ingegrepen. zie onder ATB Verbeterde versie: in een STM-ATB (ATB geschikt voor ERMTS) is slechts een software-aanpassing nodig. Smiley.toerist (overleg) 3 dec 2018 16:14 (CET)

Twee Belgische treinstellen[brontekst bewerken]

Deze bestelling heeft veel vraagtekens. De Beneluxttreindienst Amsterdam - Brussel kan onmogelijk uitgevoerd worden met maar twee treinstellen. Het kan een prototype voor een nabestelling. Alleen twee treinstellen bestellen is zinloos. ER moet dieper op ingegaan worden.Smiley.toerist (overleg) 29 mrt 2019 00:46 (CET)

Hier lees ik dat naar verwachting later nog een "vervolgserie volgt". Volgens de bron zou vanaf 2025 ook in België gereden worden met de ICNG. In deze (PDF) kamerbrief van de Nederlandse minister van Financiën lees ik dat de NS heeft aangegeven dat de treinen van de huidige IC in 2025 zijn afgeschreven. De NS is verplicht om te zorgen voor continuïteit. Dat maakt 2025 wel aannemelijk voor het in gebruik nemen van de ICNG voor diensten in België. Verder lees ik in de kamerbrief dat de NS de minister toestemming gevraagd heeft om eerst twee treinen te bestellen en dat in een later stadium besloten wordt over een vervolgorder.
Er staat meer in beide bronnen. Maar ik laat het graag aan kenners van de materie over om de informatie in het artikel te verwerken (en om te bepalen of treinreiziger.nl een betrouwbare bron is). maarten|overleg 29 mrt 2019 04:56 (CET)


Ontspooring[brontekst bewerken]

Gisteren is in Duitsland een ICNG ontspoord. Mjroots (overleg) 17 okt 2020 07:32 (CEST)