Overleg:Internetforum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Softwareprogramma[bewerken]

Er wordt gesteld dat twitter een zogenaamd 'softwareprogramma' is. Softwareprogramma is ten eerste dubbelop, daarnaast is Twitter geen programma maar een webapp (het is mogelijk te twitteren via programmas, maar deze programmas zijn niet 'twitter' zelf, zij maken gebruik van de API). 62.131.115.197 6 sep 2010 18:35 (CEST)

Inderdaad. Dank voor het aanpassen. MrBlueSky 6 sep 2010 19:28 (CEST)

Onzinnig om een "lijst met forums" bij te houden[bewerken]

Het lijkt me helemaal onzinnig om een "lijst met forum" als externe links bij dit artikel te zetten. Waarom staan ze daar, als "voorbeeld van een forum" of staat er wat informatiefs overs forums op. Dat laatste zou het geval moeten zijn als het een waardige externe link is. Nu is het een willekeurige selectie links die van geen enkele informatieve waarde voor dit artikel zijn. Taka 16 apr 2005 17:13 (CEST)


Het meervoud van forum kan forum of fora zijn, echter geen forums

Meervoud forum[bewerken]

Het meervoud van forum, kan zowel fora als forums zijn.

Van Dale Online Woordenboek - Forum

Dus niet forum (meervoud) zoals hierboven werd gesuggereerd

Play-by-email[bewerken]

Ik snap werkelijk niets van de regel "Een forum kan ook gebruikt voor het spelen van "Play-by-email" spellen." En dat terwijl ik mezelf toch beschouw als een doorgewinterde forumgebruiker...

Als niemand het me kan uitleggen ben ik voor verwijdering van die zin.

Dit is inderdaad precies de reden waarom ik even de OP check. Zegt mij ook niets. Wat mij betreft kan die zin ook weg.
Graag trouwens wel even je opmerkingen ondertekenen met 4 tildes ~~~~ - Jkk 25 mei 2007 11:04 (CEST)
Verwijderd! Venullian (overleg) 25 mei 2007 11:25 (CEST)

Webforum[bewerken]

Is webforum niet een betere naam? Feitelijk is een nieuwsgroep immers ook een forum op internet. Mensen die wat minder goed op de hoogte zijn denken vaak ten onrechte dat het Web en internet synoniem zijn. Het lijkt me goed deze gedachte niet te stimuleren met de naam van dit artikel. Bever 1 jan 2009 18:41 (CET)

Lijst[bewerken]

Een Lijst van internetfora, is dat een idee? Steinbach (overleg) 9 dec 2015 19:27 (CET)

O, ik zie dat een dergelijke lijst in een ver verleden is weggehaald om een reden die ik niet helemaal volg. In elk geval, er is een aantal bekende, populaire internetfora die best een Wikipedia-artikel verdienen (en het vaak ook zullen hebben), me dunkt dat je die vanaf dit artikel moet kunnen vinden. Steinbach (overleg) 9 dec 2015 19:29 (CET)