Overleg:Jean-Michel Jarre

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik vroeg me af waarom er niet vermeld staat dat The Concerts in China (1982) ook een hoogtepunt was omdat het voor het eerst was dat een Westerse artiest daar (op die schaal etc.) een concert hield?

Tevens zie ik bij de discography (her en der) allemaal CD staan, is dat omdat er momenteel alleen nog maar CDs worden gemaakt?

Ik heb zelf n.l. in 1982 The Concerts in China op vinyl gekocht (dubbelaar).

Correct. Ook het concer in Moskou mis ik dan als hoogtepunt, omdat dit het grootste live-concert (voor 1 artiest) is tot nu toe 9met meer dan 3,5 miljoen teoschouwers). Dan is de vermelding dat hij in Amsterdam een 'huiskamerconcert' gaf geheel niet het noemen waard.--Chauf 20 jul 2008 13:27 (CEST)[reageer]

Missende albums[brontekst bewerken]

Ik mis de albums The classical Jarre, en natuurlijk nieuws van z'n nieuwe album wat eraankomt

In hoeverre zijn allerlei Jarre remixes het noemen waard, met name Armin Van Buuren (Serenity, 2005, remix van Souvenir of China)? Stoney3K 30 aug 2007 04:33 (CEST)[reageer]

  • Zover ik weet is Serenity Geen remix van SoC. Verder zijn er zoveel remixes geweest van Jarre dat het sparen alleen al een gekkenhuis is.
    • Het is mogelijk geen officiele remix. Maar als je een keertje naar het refrein luistert hoor je duidelijk SoC erin (pakweg 6 regels), en Armin heeft op zijn site wel duidelijk staan dat hij Jarre fan is. Stoney3K 20 nov 2007 02:20 (CET)[reageer]

Cult status[brontekst bewerken]

De uitdrukking cult werd gerevert omdat het een pov bijv nw zou zijn. Dit is echter onjuist.

cult (de ~ (m.), ~s) 1 subcultuur => scene [1]

  • De uitdrukking cult wordt meestal in verband gebracht met een kleine, maar bijzonder actieve subcultuur van mensen die fan zijn van een bepaalde uiting van cultuur. Die 'uiting van cultuur' kan van alles zijn, maar wordt vaak gezocht binnen de popcultuur. [2]

Euh nou ja... kleine subcultuur?[3][4][5] In Nederland kun je de orgels vaak gratis op komen halen als de vorige eigenaar naar het bejaardenhuis verhuist, buiten Nederland zijn ze echter een paar honderd euro's waard, vanwege de cultstatus. Een ander bekend voorbeeld van een muziekinstrument met cultstatus is de tb-303[6]. Sorry Looi, je hebt je huiswerk weer eens niet goed gedaan.

Nopov 8 sep 2007 14:12 (CEST)[reageer]

Jarre in de HMH[brontekst bewerken]

Jarre treedt dit jaar weer op in NL Namelijk in de HMH in mei dacht ik

-) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.82.204.184 (overleg · bijdragen) 19 jan 2009 01:18

Discografie[brontekst bewerken]

Tot twee maal toe is mij verteld dat de tabellen in discografie-secties enkel dienen voor albums en singles met een hitnotatie. Om toch alle albums en singles te kunnen vermelden in de discografie, heb ik deze in een lijst gezet met eronder de tabellen met hitnoteringen. Op die manier is de discografie compleet, overzichtelijk en volgens de Wikipedia-conventies. Ook op andere Wikipedia-pagina's is het op deze manier gedaan. 84.105.182.96 6 nov 2011 14:56 (CET)[reageer]

Nieuwe (foute?) spelling CHRONOLOGIE[brontekst bewerken]

Ik zag onlangs dat er een nieuwe uitgave van het album chronologie in nederland is uitgebracht, met de titel CHRONOLOGY... Voor zover mij bekend is dit album destijds zelfs in Engeland uitgebracht met i-e aan 't eind, dus waar komt deze nieuwe spelling vandaan?

Zie Overleg:Chronologie (album) - Paul-MD (overleg) 29 jun 2015 17:19 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Jean-Michel Jarre. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 okt 2019 17:59 (CEST)[reageer]

Nieuw album[brontekst bewerken]

Ik zag op Discogs dat Jarre Radiophonie Vol. 10 heeft uitgebracht. Door omstandigheden kan ik geen info verifiëren en wil bij dezen vragen of hier iemand even naar wil kijken? Equinoxe part5 (Overleg) 3 sep 2020 13:27 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Jean-Michel_Jarre zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 24 jan 2022 06:14 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.