Overleg:Jeltje van Nieuwenhoven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Partijleider?[brontekst bewerken]

Jeltje van Nieuwenhoven is voor zover ik weet nooit partijleider van de PvdA geweest. Nu is partijleider/politiek leider sowieso een informele functie/rol, maar Van Nieuwenhoven gaf destijds (na de Tweede Kamerverkiezingen 2002) juist nadrukkelijk aan geen partijleider te willen worden. Gertjan 8 mei 2010 14:56 (CEST)

Op haar parlement.com pagina staat van wel, enkele maanden. Misschien interim/tijdelijk/waarnemend o.i.d.? DWiki2 24 mei 2010 18:46 (CEST)

  • Ik heb via LexisNexis de media van destijds er op nageslagen, en ik heb geen bericht gevonden waarin sprake was van een partijleiderschap van Van Nieuwenhoven. Ze is (interim-)fractievoorzitter geworden na het vertrek van Melkert. De partijleider is sowieso meestal geen officiële functie en vaak is niet duidelijk aan te wijzen wie nu precies de partijleider is. Binnen de PvdA is er voor zover ik weet maar één keer sprake geweest van een verkiezing van het partijleiderschap, en dat was in 2002. En doordat het kabinet Balkenende I viel, werd dit uiteindelijk alsnog een 'gewone' lijsttrekkersverkiezing (gewonnen door Wouter Bos). Gertjan 24 mei 2010 23:02 (CEST)
  • Duidelijk. Informatie verwijderd uit opvolgingslijsten en uit lijst van partijleiders. DWiki2 (Overleg) 25 mei 2010 23:18 (CEST)