Overleg:Jesus Christ Superstar (musical)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik maak bezwaar tegen de verwijdering door Agora van een toevoeging over de Rotterdamse JCS in 2013. Het moet toch mogelijk zijn om dit project - inmiddels voorbij maar een stuk werk van meer dan honderd spelers - een plek in of naast de andere JCS versie te zetten: nota bene was DAT een puur commerciële van Joop van der Ende. Het lijkt me absoluut strijdig met de geest van Wikipedia om de ene versie wel en de andere niet te vermelden. Ik denk dat Agora in zijn/haar streven om Wikipedia "puur" te houden - in principe een loffelijk streven - hier de plank precies mis slaat.

Sjoerd22 (overleg) 5 nov 2013 00:46 (CET)[reageer]

Gebruiker Agora geeft er de voorkeur aan om de discussie over dit artikel op zijn gebruikerspagina plaats te laten vinden. Daarom een citaat:

".... om gaat is dat genoemde uitvoering duidelijk een professionele uitvoering is en dat daar bij deze versie geen duidelijke blijk van is: er zijn weliswaar enkele bekende namen bij betrokken (hoe wordt niet duidelijk) maar de uitvoering is niet in een theater maar in een loods, geen gekende producenten maar drie jonge (waarom eigenlijk die nadruk) niet gekenden en de bezetting bestond hoofdzakelijk uit amateurs en studenten. Verder was het geen reguliere productie maar moest er crowd-funding plaatsvinden om het gerealiseerd te krijgen, een vorm van eigen beheer dus. Daarmee concludeer ik dat hier geen sprake is van een relevante productie"

Ik stel dat een vermeend verschil in "professionaliteit", gemeten in leeftijd van de producenten, of in de financieële constructie, of in het feit dat de locatie geen theater is...volstrekt irrelevant is voor de relevantie van een (paragraaf in) een wikipedia artikel.

Sjoerd22 (overleg) 19 nov 2013 22:04 (CET)[reageer]

De argumentatie over het niet plaatsen van de aanvulling verbaast mij in hoge mate. Het initiatief om JCS in zo'n setting op te voeren is vergelijkbaar met de oorspronkelijk niet conformistische setting van de verfilming: woestijn, schoolbussen, tanks enz. Educos (overleg) 20 nov 2013 16:54 (CET)[reageer]

Hear, hear, roepen ze dan in Engeland. Stunteltje (overleg) 25 nov 2013 08:53 (CET)[reageer]

Mbt tot opvoeringen: deze bijvoorbeeld. JanB (overleg) 25 nov 2013 20:10 (CET) Hallo JanB, Het is niet de nederlandse versie van JCS, het zijn ook geen pro's zoals in de Rotterdam 2013 uitvoering maar ik zie geen ENKEL bezwaar waarom ook deze uitvoering niet op deze pagina vermeld zou mogen worden, bijvoorbeeld met een link. Sjoerd22 (overleg) 25 nov 2013 22:37 (CET)[reageer]