Overleg:John Sillem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik vind het belangrijk te vermelden dat mevrouw Sillem (geb. als jkvr. Hoeufft) haar twee kinderen overleefde. De dood van Ernst zou kunnen betekenen dat ze geen zin meer in het leven zou hebben. Wie weet? Ik vind het jammer dat het is weggehaald. Ik heb het voor nu weer teruggeplaatst. Informatie weghalen is geoorloofd maar overleg plegen zou ik wel gepast vinden. Ik wil geen welles nietes spelletje gaan spelen , want ik wil geen blokkade riskeren van mijn gebruik van Wikipedia. Wellicht was de formulering niet juist, maar voor de genealogen die zijn geïnteresseerd in het Amsterdamse Patriciaat/de Adel, is het wellicht een interessant gegeven dat de weduwe Sillem een jaar na de dood van Ernst Sillem zelf ook overleed. Graag overleg. Haar doodsoorzaak is mij trouwens onbekend. Ze was natuurlijk al op leeftijd: 79 jaar. Met vriendelijke groet, Wethouder WibautWethouderwibaut (overleg) 12 feb 2012 00:02 (CET)

Encyclopedische neutraliteit[bewerken]

Dir artikel mist de noodzakelijke encyclopedische neutraliteit en staat bol van de subjectieve beschrijvingen. De passage "Laatste levensfase van Johann Gottlieb Sillem" bevat bovendien ook nogal wat speculatieve veronderstellingen en delen die niets meer met het onderwerp van het lemma Johann Gottlieb Sillem te maken hebben. Ik overweeg om het artikel in deze vorm aan de Wikipediagemeenschap ter beoordeling voor te leggen. Gouwenaar (overleg) 3 feb 2013 14:33 (CET)

Er is geen enkele reactie gekomen op het vorenstaande. Ook is het artikel niet aanpast. Delen gaan niet over het beschreven onderwerp en delen zijn gebaseerd op origineel onderzoek en bevatten nogal wat subjectieve oordelen en speculaties. In deze vorm kan het artikel - zoals in februari jl. al gesteld - nmm niet gehandhaafd blijven, omdat niet voldaan wordt aan de eisen van Wikipedia. Persoonlijk zou ik het jammer vinden als het kind ook met het badwater zou worden weggegooid. Een verwijdernominatie is op dit moment dan ook voor mij een stap te ver. Maar aanpassen aan de spelregels van Wikipedia lijkt mij zeer noodzakelijk. Gouwenaar (overleg) 21 jun 2013 16:37 (CEST)