Overleg:Jongerenorganisatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb deze pagina op 5 augustus als wiu aangemerkt maar het sjabloon daartoe is tot twee maal toe door de eerste auteur van deze pagina Gebruiker:Edwtie verwijderd. Ik heb geen zin om heen en weer te gaan editen maar ben nog steeds van mening dat een wiu sjabloon op de huidige versie van de pagina van toepassing is.

  • In de eerste plaats lijkt het mij onjuist om hier een doorverwijspagina van te maken. De term jongerenorganisatie heeft immers geen verschillende betekenissen en gebruiken. (wel bestaan er wel verschillende jongerenorganisaties)
  • De definitie ‘Jongerenorganisatie is door jongeren opgezet’ zoals genoemd is niet alleen onjuist maar ook onvolledig. Wie zegt dat een jongere iemand is onder de 30 jaar? En hoe om te gaan met organisaties maar niet door jongeren opgezet? (zie het op de pagina gegeven voorbeeld Scouting)
  • Op basis waarvan wordt een onderscheid naar soorten jongerenorganisaties gemaakt? Het abstractieniveau van de nu gegeven lijst maakt dat niet duidelijk. Gaat het om verschillende jongerenorganisaties naar doelgroep, doelstelling, geografische locatie, etc.?

Afijn, er valt dus nog heel wat te verbeteren. Waarom ik dat zelf niet doe? Het commentaar van Edwtie bij het verwijderen van het wiu sjabloon ‘nu is het genoeg’ nodig mij niet uit om veel tijd in dit artikel te gaan steken. AlexP 14 aug 2005 19:15 (CEST)[reageer]


De jongerenorganisatie werd opgericht door jongeren, omdat volwasssenen geen belangen van jongeren kunnen vertegenwoordigen. De belangen van de jongeren worden beschermd door de jongerenorganisatie.


Er zijn doorwijspagina, waarom?

  • Er zijn drie soorten jongerenorganisaties, Politieke jongerenorganisatie, Jongerenorganisatie met handicap en jongeren met andere achtergrond (allochonen). Er zijn verschillende stromingen binnen jongeren.

De Politieke jongerenorganisatie is anders dan jongerenorganisatie met handicap. Vandaar is er korte beschrijvingen van organisatie. Binnen andere stroming van de organisatie is er uitgebreidere artikelen.

  • Jongerenorganisatie is ooit opgericht door jongeren.

Zie links: http://www.jongerencommissie.nl. Jongeren mogen lid te worden als ze nog jonger dan 30 jaar oud zijn. Meeste jongerenorganisatie zijn open voor jongeren tot ongeveer 28 jaar oud zijn. Uitgezonderd is Scouting, de jongerenorganisatie (tot 23 jaar , daarna lidmaatschap voor volwasssen)

Edwtie 14 aug 2005 19:59 (CEST)[reageer]

Edwtie, ik heb je vriendelijk gevraagd het wiu-sjabloon hier te laten staan. Je hebt het toch weer weggehaald. Dat is nogal irritant, omdat de pagina niet aan de eisen voldoet. Dat geldt ook voor de titel Jongerenorganisatie met handicap. Deze titel is onjuist, omdat die de indruk wekt dat de organisatie een handicap heeft. Je kennis van het Nederlands is beperkt, dat is niet erg, maar je moet niet al te eigenwijs zijn als mensen je op dat vlak willen verbeteren. Ad 14 aug 2005 20:15 (CEST)[reageer]


Onzin. Nee. Het is wel juist. In google zijn er ook jongerenorganisaties met autisme of doofheid. De jongerenorganisatie heeft andere doelen en andere financiele steun gekregen. De jongeren met handicap hebben eigen organisatie opgericht omdat ze niet thuis binnen andere jongerenorganisatie voelen.

Edwtie, het zou wel eens handig kunnen zijn als je eerst rustig de tijd neemt om kritiek te lezen voordat je deze gelijk als 'onzin' verwerpt. Het bestaan van verschillende soorten jongerenorganisaties is onvoldoende om van dit artikel een doorverwijspagina te maken: het gaat erom of de term in de Nederlandse taal meerdere betekenissen kan hebben. Dat is m.i. niet het geval en als jij denkt dat dat wel zo is, dan zal je dat op z'n minst moeten beargumenteren.
Verder is de onderverdeling naar soort jongerenorganisatie gemaakt op een te laag abstractieniveau en is onduidelijk. Zijn de door jou genoemde soorten jongerenorganisaties de enigen die bestaan? Ken je misschien nog organisaties voor plattelandsjongeren of christelijke jongerenorganisaties? En valt een politieke jongerenorganisatie niet binnen de soort 'jongerenorganisatie voor jongeren met bepaalde interesse'? Tenslotte worden in het artikel zonder enige structuur aspecten, doelen, doelgroepen, etc.. doorelkaar gehaald en is het taalgebruik op verschillende punten onjuist. Ik neig er steeds meer naar mijn {wiu} kwalificatie van deze pagina te veranderen in {weg}, zeker als je je niet open stelt voor enige kritiek. AlexP 14 aug 2005 21:08 (CEST)[reageer]


Niet over artikelen. ik heb al bezig met ontwerp van het artikel. Maar het gaat deze opties:

Categories of doorwijspagina's (Jongerenorganisatie (gehandicapten), Jongerenorganisatie (politiek)) Edwtie 15 aug 2005 01:47 (CEST)[reageer]

Edwtie, ik neem aan dat de vorige twee regels van jou waren. Het is voor iedereen duidelijker als je commentaar op de overlegpagina's ondertekent met ~~~~. Het is mij overigens niet geheel duidelijk wat je met je opmerkingen bedoelt. Ik hoop dat je niet bedoelt dat je je inderdaad niet openstelt voor enige kritiek op je artikelen want dan ben je bij wikipedia wel een beetje aan het verkeerde adres.
Zoals je ondertussen gezien zal hebben, heb ik toch de tijd genomen genomen het artikel te herschrijven. Mijns inziens voldoet het zo (beter) aan de conventies op wikipedia en wordt er ook meer duidelijk. Ik hoop dat je mijn bijdrage aan dit project kan waarderen. Uiteraard staat het je (en een ieder ander) vrij daar in te veranderen. Bij fikse wijzigingen hoop ik wel op wat onderbouwing op deze overlegpagina, zoals ik mijn wijzigingen in bovenstaande bijdragen ook heb onderbouwd. AlexP 15 aug 2005 01:11 (CEST)[reageer]

bedankt. het klinkt bijna goed... Edwtie 15 aug 2005 01:47 (CEST)[reageer]