Overleg:Joop Portengen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De link naar orkest vanwege orkestmuziek slaat net als linken naar kerstmis voor kerstmuziek of gitaar bij popmuziek, gewoon nergens op.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen)

Ligt dat aan het lemma orkest dan misschien? Want bij een bigband wordt toch ook over een orkest gesproken? Of is dat volgens jou geen orkest? Ymnes (overleg) 26 jan 2019 14:39 (CET)
Je snapt het blijkbaar niet. Je linkt naar een <ding> terwijl je het over een <genre> hebt. Bigband is inderdaad de naam van een genre en een soort orkest, en zou daarom een doorverwijspagina moeten zijn. Een vraag aan jou: zou klassieke muziek ook een redirect naar filharmonisch orkest moeten zijn, en kerkmuziek een redirect naar kerkkoor? Edoderoo (overleg) 26 jan 2019 14:46 (CET)
Je bent volgens mij niet al te best gehumeurd... Waar ik naar link is orkestarrangementen, ofwel arrangementen die geschikt zijn om door een orkest uitgevoerd te worden. Dan link ik volgens mij gewoon naar het juiste ding, al had ook arrangementen gelinkt kunnen worden. Ymnes (overleg) 26 jan 2019 14:49 (CET)
Als je het verschil niet ziet tussen een orkest en een arrangement, dan wordt mijn humeur er inderdaad niet beter op. Edoderoo (overleg) 26 jan 2019 15:11 (CET)
Ik zie dat verschil wel, maar hier zijn de arrangementen voor een orkest juist goed gelinkt. Orkest is hier niet als genre maar in de betekenis van gezelschap musici gelinkt. Ymnes (overleg) 26 jan 2019 15:34 (CET)
Je maakt er een puinhoop van, en bent ijzerenheinig bezig om vooral niets te hoeven toegeven. Veel succes jonge... Edoderoo (overleg)
Nee, absoluut niet. Ik sta altijd open voor kritiek en pas het ook aan als het klopt. Maar volgens mij begrijp je het zelf niet of kun je het gewoon niet goed uitleggen. Aan dat gekat heb ik in elk geval geen zin aan. Ymnes (overleg) 26 jan 2019 16:20 (CET)
Misschien bedoelde je de infobox. Daar heb ik het net veranderd. In de lopende tekst zie ik zo geen probleem. Ymnes (overleg) 26 jan 2019 16:42 (CET)