Overleg:Joost (Tom Poes-stripfiguur)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Joost (stripfiguur))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voorstel alternatieve titel[bewerken]

Zou de titel van dit artikel niet beter Joost (Tom Poes) kunnen zijn? Het is niet onwaarschijnlijk dat er meer min of meer bekende stripfiguren met dezelfde naam zijn. En als ze er nu niet zijn, duiken ze wellicht ooit nog op. De Wikischim (overleg) 10 okt 2018 18:53 (CEST)

Daar heb je wel een goed punt. Diegene die momenteel in me opkomen is wel alleen Joost uit En daarmee basta! (stripreeks). Vond ook na een paar minuten wat rondkijken Joost-van-Smith-aan-de-overkant. Wel liever niet "Joost (Tom Poes)" als titel overigens. Ik stoor me daar af en toe wel eens bij artikels van liedjes aan. Dan staat er zoiets als "Bla (Blabla)" terwijl je in dit geval niet weet wie Blabla is. Ik heb liever dat haakjes algemener wat beter begrijpbaar zijn. Dus ik zie dat liever als "Bla (lied van Blabla)" of "Bla (single van Blabla)" of "Bla (nummer van Blabla)". Nu ja, misschien is dat eerder een kwestie van smaak. Joost (Tom Poes) is inderdaad een verbetering. Echter vind ik iets als Joost (stripfiguur uit Tom Poes) nog beter, maar dat is misschien eerder toch een kwestie van smaak. Ach, beide zijn een verbetering.
Let wel op. "Joost (stripfiguur)" wordt dan best een redirect naar de dp Joost en daar staan dan nog wat links naar die pagina die je dan nog moet aanpassen (link naar dp).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 okt 2018 21:47 (CEST)
Joost (Tom Poes-stripfiguur) dan misschien? Een soort compromis tussen jouw voorstel en dat van mij. Een titel kan beter nooit te lang zijn. De Wikischim (overleg) 10 okt 2018 23:21 (CEST)
Prima wat mij betreft.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 okt 2018 23:24 (CEST)
Ook eventueel nog de redirect "Joost (stripfiguur)" naar de dp "Joost" ipv naar dit artikel. Ik had dat niet gedaan omdat ik even geen zin/tijd heb om dat te doen (dan laat je allemaal interne links naar een dp verwijzen en ik doe niet graag half werk).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 18 okt 2018 19:51 (CEST)
Dat lijkt me geen goede oplossing, aangezien blijkens de DP Joost als eigennaam nog diverse andere betekenissen heeft die niets met strips te maken hebben. Eigenlijk is Joost (stripfiguur) een redirect die maar beter helemaal kan verdwijnen, nadat alles is vervangen door een link naar de huidige titel. Het lijkt me geen heel acuut probleem verder. Een andere oplossing is misschien nog om in Joost een eigen sectie "In strips" te beginnen, en de redirect Joost (stripfiguur) in het vervolg daarheen te laten linken. Maar dan zijn we wel weer wat onorthodox bezig. De Wikischim (overleg) 18 okt 2018 19:59 (CEST)
Hmmm, daar heb je wel een punt. Bij eerdere gevallen van zoiets waren er idd wel meerdere betekenissen op de dp. Vervangen door de nieuwe link is idd een betere oplossing. Nu ja, de huidige situatie is gewoon nog niet zo veel anders als daarvoor. Tenslotte linkt "Joost (stripfiguur)" nog steeds naar dit artikel (ondanks meerdere mogelijke betekenissen). Ik dacht dat je het misschien over het hoofd had gezien. Dus zette het ook nog even hier.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 18 okt 2018 20:02 (CEST)