Overleg:Julian With

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


! Dit lemma is niet neutraal geschreven. Het is niet de bedoeling dat Wikipedia iemand lof toezwaait, alsof het hier een goedkeurende recensie betreft waarin de auteur en zijn werk worden bewierookt. Dit is een encyclopedie, geen hagiografie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.108.20.62 (overleg · bijdragen)

Ik heb de auteursrechtenschending van het verkooppraatje verwijderd. Kattenkruid (overleg) 20 okt 2016 00:59 (CEST)[reageer]

Geachte mevr. Goedhart (Overleg gebruiker:81.204.12.39), ik weet niets van Julian With, maar het is op Wikipedia niet de bedoeling dat u enorme lappen tekst gaat weghalen of wijzigen zonder op zijn minst aan te geven waarom u dat doet. Wat u op 11 juli heeft gedaan, kan worden aangemerkt als vandalisme en kan er toe leiden dat uw IP-adres geblokkeerd wordt. Ik heb de wijzigingen teruggedraaid. Als u het daar niet mee eens bent, kunt u ze (met redenen omkleed) weer terugzetten, of u kunt overleggen op de overlegpagina die bij het artikel hoort. Daar kunt u ook opmerkingen kwijt over het artikel en de redenen van eventuele wijzigingen die u uitvoert. Ik hoop dat u enig begrip heeft voor mijn reactie. Het mooie van Wikipedia is dat iedereen informatie kan wijzigen, maar als iedereen dat zomaar doet (lees: zonder wijzigingen ieder geval toe te lichten), wordt het een rommeltje. Met vriendelijke groet, Pbech 4 aug 2006 19:27 (CEST)[reageer]

Ik beschouw Wikipedia als een informatief medium, waar iedereen terecht kan voor informatie over welk onderwerp dan ook. Het beschrijvende stuk over dhr With neigt echter meer naar een stuk uit een roddelblad, waar de auteur zijn misgenoegen uit over deze schrijver. De mening van de auteur is de zijne. Ik ben van mening dat een dergelijk gekleurd stuk niet als hoofd beschrijvende tekst op Wikipedia terecht zou mogen komen. Het getuigt van "poor taste". Er zijn genoeg andere teksten te vinden die beter passen bij de informatieve aard van Wikipedia. Hierbij wil ik graag verwijzen naar de tekst die ook op de auteur zijn eigen site staat onder het gedeelte biografie.

Ik ben geboren op 16 oktober 1954 in het district Suriname en opgegroeid in het dorp Ganzee dat nu onder water is ten gevolge van de bouw van de stuwdam te Afobakka. Na de lagere school op Brownsweg te hebben doorlopen, vertrok ik in 1967 naar Paramaribo om daar de Muloschool (A.R. Leeuwinschool) te volgen. In 1971 haalde ik mijn mulodiploma. Daarna bezocht ik het A.P.I. (Algemeen Pedagogisch Instituut). Na mijn onderwijzersakte in 1974 te hebben behaald, besloot ik een jaar les te geven op de basisschool van Zanderij. In augustus 1975 vertrok ik naar Nederland, aanvankelijk met de bedoeling om hier Spaans aan de universiteit te gaan studeren, maar omdat ik geen Latijn heb gehad op de middelbare school, werd ik niet toegelaten. Mijn tweede keuze was psychologie, maar om aan die studie te mogen beginnen, moest ik mijn hoofdakte hebben gehaald. Dus moest er nog een jaar Pedagogische Academie Jan van Nassau in Utrecht eraan worden geplakt en in 1976 begon ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht met de studie psychologie. In 1982 studeerde ik af bij de vakgroepen Sociale Psychologie en Persoonlijkheidsleer.

Na een aantal jaren als freelance-onderzoeker te hebben gewerkt, richtte ik in 1986 de SMAU (Stichting Multiculturele Activiteiten Utrecht) op die als doel had de culturele integratie van de zwarte bevolking in Nederland te bevorderen. Vanaf 1987 tot 2003 heb ik het MEP-festival (Multi Etnisch Podium) georganiseerd, een internationale culturele manifestatie waarop dichters/schrijvers, zang- en dansgroepen uit diverse landen (Suriname, de Nederlandse Antillen, Trinidad, Barbados, VS, Engeland, Nigeria, Zuid-Afrika, Ghana en Madagascar) werden uitgenodigd om hier voor een cultureel divers publiek op te treden.


Als alle "iks" worden vervangen door "Julian With" of "hij" (stijl afhankelijk uiteraard), krijg je naar mijn mening een echt informatief stuk, met informatie waar een ieder iets aan heeft. Niet de nonsens die nu tentoongesteld wordt!

Als bibliografie kan de onderstaande lijst gepresenteerd worden:

2005 Waarom wij het niet redden (maatschappijkritiek) 1986 Zwart racisme bestaat niet (maatschappijkritiek) 1984 Nabijheid verkleint de afstand niet (poëzie) 1982 Rassenvoorkeur bij partnerkeuze (wetenschappelijk) 1981 De weerzinwekkende worsteling (poëzie) 1980 De wereld op zijn kop (poëzie) 1978 Land van harmonieuze contrasten? (roman) 1977 De onvermijdelijke splijting (poëzie) 1975 Bevrijd mijn volk (poëzie) 1974 Ja, ik ben een Marron (roman)

Tevens wil ik erop wijzen dat dhr. With ook een eigen (actieve) website heeft: www.julianwith.nl, waar men op de hoogte wordt gehouden van de laatste projecten en activiteiten van dhr. With, waar men zijn (meest recente) columns kan lezen en waar ook de mogelijkheid bestaat voor de lezers om te reageren.


Ik neem aan dat met de bovenstaande informatie, het toch prima mogelijk moet zijn om een fatsoenlijk stuk in elkaar te zetten? Alvast vriendelijk bedankt.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Julian With. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 aug 2017 10:25 (CEST)[reageer]