Overleg:Julien Lahaut

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Afkomstig van Douglas De Coninck ? (tekst al gewijzigd onder voorbehoud)[brontekst bewerken]

Ik weet niet precies hoe dit werkt, maar het lijkt me nuttig dat u een kleine correctie aanbrengt.

U citeert mijn artikel in De Morgen van 04.12.07 en stelt "...wijst in de richting van de enige nog levende zoon van de toenmalige Halse burgemeester". Dat is onjuist. Volgens mij zijn er momenteel nog 4 of 5 van de (ik dacht) oorspronkelijk 9 zonen van Jan-Nikolaas Devillé in leven. De zin zou correct zijn als er zou staan "de enige in 1950 reeds volwassen zoon van de toenmalige Halse burgemeester die nog in leven is".

- Joris, Alex, Joseph en Hendrik zijn de oudste vier. Eén van deze vier, vermoedelijk Joris, zou een passieve mededader (straat bewaken) zijn geweest. Deze vier zijn al jaren dood.

- Daarna komt Eugène Devillé, en na hem kwamen nog 4 andere broers, maar daar zit dus een zware leeftijdskloof tussen.De oudste van die 3 was in 1950 net 20 geworden of zo. Ik dacht dat de meesten van die tweede groep nog leven. Het is ook zo dat alleen de oudere broers optrokken met François Goossens.

groetjes

Douglas De Coninck

journalist De Morgen

Dartelaar [schrijf me!] 6 dec 2007 18:18 (CET)[reageer]

Op zijn begrafenis waren meer dan 100.000 rouwenden[brontekst bewerken]

100 000 ? Is dat niet een beetje te veel (1/100 van alle Belgen ??? En waar stonden ze ?) FvdP 7 jan 2009 20:27 (CET)[reageer]

Concentratiekamp[brontekst bewerken]

Op de NL wiki werd door Hendrikv in 2006 toegevoegd dat hij in Buchenwald gezeten zou hebben. Maar op de FR wiki wordt gesteld dat hij eerst in Neuengamme en later in Mauthausen zou gezeten hebben, waar hij bevrijd werd. Een van beide artikels is dus blijkbaar fout of beide zijn onvolledig. Wie dit kan nakijken en rechtzetten, doen aub. Xaviervd (overleg) 30 okt 2013 12:44 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Julien Lahaut. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 21:39 (CEST)[reageer]