Overleg:KAA Gent (atletiekclub)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:KAA Gent (atletiek))
Naar navigatie springen Jump to search

Naamgeving[bewerken]

Deze club is niet dezelfde als de voetbalclub. Op hun website gebruiken ze hun volledige naam. Uiteraard hebben ze ook dezelfde afkortingen (KAA Gent en KAAG) als de voetbalclub Akadunzio (overleg) 11 aug 2017 01:14 (CEST)

Ik zie daar staan KONINKLIJKE ATLETIEK ASSOCIATIE GENT VZW dus dat zal dan wel de officiële naam zijn. De gangbare naam voor deze vereniging zonder winstoogmerk is KAA Gent en dat was (met toevoeging van ' (atletiek)' i.v.m. die voetbalclub) dan ook de naam van het artikel tot Akadunzio het recentelijk op eigen houtje aanpaste. Dat kan dus beter weer teruggezet worden. - Robotje (overleg)
En dat heb ik dus zojuist gedaan. Ook op Overleg:KAA Gent (voetbalclub) en in het Sportcafé blijft Akadunzio hierover drammen. Wikiwerner (overleg) 12 aug 2017 16:42 (CEST)
Ik wist niet dat het plotseling de meest gangbare naam moest zijn. De meest gangbare benamingen voor de voetbalclubs zijn trouwens AA Gent en Racing Genk. Dat terzijde. Akadunzio (overleg) 13 aug 2017 13:19 (CEST)
En bij contacteer ons staat: Koninklijke Atletiek Associatie Gent Blaarmeersen, Zuiderlaan 5 9000 Gent, België. Overduidelijk dat ze deze benaming nog gebruiken. Akadunzio (overleg) 12 aug 2017 17:03 (CEST)
Bij de lijst van sportclubs van Gent staat ook deze benaming, terwijl de voetbalclub als KAA Gent vermeld staat. Akadunzio (overleg) 12 aug 2017 18:36 (CEST)

Volledige naam[bewerken]

Hierboven kwam Akadunzio bijna helemaal vooraan van de discussies met het argument: "Op hun website gebruiken ze hun volledige naam." Dat klink aannemelijk maar als ik dan die link van Akadunzio volg kom is de eerste keer dat ik iets zie wat de naam zou kunnen zijn tegen: KONINKLIJKE ATLETIEK ASSOCIATIE GENT VZW. De volledige naam is dus blijkbaar met alles in hoofdletters en aan het eind VZW. Waarom kom ik dat dan niet tegen in de hernoemingen die Akadunzio tot nu toe gedaan heeft? - Robotje (overleg) 12 aug 2017 19:30 (CEST)

Beste Robotje, als je goed kan lezen staat er bij contacteer ons (volledig tot beneden scrollen):
Koninklijke Atletiek Associatie Gent
Blaarmeersen, Zuiderlaan 5
9000 Gent, België
Dus de naam, die zij zelf gebruiken, kan ook met gewone letters geschreven worden. Iedere sportclub is een vzw (bij amateurclubs) of een NV (bij profclubs). De discussie gaat niet over de officiële benaming van de organisatie achter de club, maar de voluit geschreven naam van de club. En die is overduidelijk Koninklijke Atletiek Associatie Gent, zoals in hun adres vermeld. En begin nu niet dat er daar een afkorting instaat die deel uitmaakt van de naam van de club. En dit heb je zeker niet gecheckt voordat je de titelwijziging doorgevoerd hebt. Akadunzio (overleg) 12 aug 2017 19:51 (CEST)
Leg dan eens uit: 1 waarom het niet om de officiële naam gaat; en 2 waarom het wel gaat om de uitgeschreven naam? - Robotje (overleg) 12 aug 2017 20:38 (CEST)
De officiële naam van de club is Koninklijke Atletiek Associatie Gent vzw, maar op Wikipedia staat geen enkele Belgische sportclub met de vermelding van zijn rechtsvorm. De volledig uitgeschreven naam van de club is Koninklijke Atletiek Associatie Gent, zoals ze in hun adres vermelden. Akadunzio (overleg) 12 aug 2017 23:25 (CEST)
Uit je reactie op mijn eerste vraag begrijp ik dat je bedoelt dat omdat er een status quo zou zijn dat we niet de officiële naam gebruiken is dat bij deze club ook niet nodig. Vraag twee staat nog open; graag ook daar een reactie. - Robotje (overleg) 13 aug 2017 14:17 (CEST)
Uit de consensus, de richtlijn, staat we namen voluit schrijven. En vermits de club dit ook als aanschrijfadres gebruikt is dit de volledig uitgeschreven benaming van de club. Akadunzio (overleg) 14 aug 2017 15:25 (CEST)
Je haalt er steeds meer zaken bij die volgens mij inconsistent zijn met wat je eerder beweerde en/of incorrect zijn. Waar moet ik beginnen? Tja, laat ik beginnen met je eerste punt van je laatste edit in deze discussie. Waar kan ik meer over die consensus lezen? - Robotje (overleg) 15 aug 2017 08:33 (CEST)
Wikipedia:Benoemen_van_een_pagina#Geen_afkortingen is de consensus. De naam van de club is Koninklijke Atletiek Associatie Gent en daar is geen discussie over. Akadunzio (overleg) 15 aug 2017 09:52 (CEST)
Er is daar NIETS te lezen over wie er allemaal voorstander waren of hoeveel voorstanders er waren laat staan dat er duidelijk veel meer voorstanders dan tegenstanders waren. Ik begrijp dat 'consensus' een wat lastiger woord is, maar termen gebruiken waarvan je de betekenis niet begrijpt maakt overleg onnodig moeilijk. Overleggen via een pagina als deze is toch al geen optimale manier om te communiceren. Maar goed, consensus dus niet aangetoond. - 15 aug 2017 20:19 (CEST)
"De tekst is algemeen aanvaard onder gebruikers en het is de bedoeling dat iedereen zich eraan houdt." Als je dat niet verstaat, scheelt er inderdaad iets aan jouw begrip van het woord consensus. Als er geen consensus was, stond deze tekst er niet. Ik denk dus inderdaad dat je niet in staat bent inhoudelijk over iets te discuteren. Ernstig verleggen met jou is dus inderdaad zoals ik al eerder had gedacht, niet mogelijk. Akadunzio (overleg) 17 aug 2017 01:21 (CEST)
Tja, "Als er geen consensus was, stond deze tekst er niet." Dat is dus geen bewijs maar een aanname van Akadunzio. Maar lees ook eens verder want onder het kopje 'Geen afkortingen' staan ook drie subkopjes van een lager niveau met steeds een uitzondering op de regel 'Geen afkortingen'. Bij de middelste daarvan staat "Afkortingen die deel uitmaken van de naam van een organisatie schrijf je niet voluit: NRC Handelsblad, PCM Uitgevers." Het is dus blijkbaar de bedoeling dat jij je daar ook aan houdt. - Robotje (overleg) 17 aug 2017 21:20 (CEST)
En uit het aanschrijfadres is toch duidelijk dat het hier over de Koninklijke Atletiek Associatie Gent gaat. En dat geldt evenzeer voor de voetbalclub met dezelfde naam. Want het is niet omdat namen soms afgekort worden dat ze deel uitmaken van de naam. Akadunzio (overleg) 17 aug 2017 23:10 (CEST)

KAA Gent[bewerken]

Ik heb even opgezocht in het merkenbureau. KAA Gent is een gedeponeerd Benelux-merk. De eigenaar van dit merk is Koninklijke Atletiek Associatie Gent, Voetbalafdeling, vzw. Meteen is ook duidelijk wat de naam van de voetbalclub is en al helemaal dat KAA geen deel uitmaakt van deze naam, zoals Robotje herhaaldelijk heeft beweerd.

In het Belgisch Staatsblad kan je de benaming van de atletiekclub vinden. Deze heet officieel Koninklijke Atletiek Associatie Gent afdeling Atletiek, afgekort KAAG Atletiek.

Het lijkt mij dus overduidelijk dat de naamswijziging bij de atletiekclub door Wikiwerner fout was en ingegeven aan een totaal gebrek aan kennis van het thema. Bij de voetbalclub, die afgekort trouwens K.A.A. Gent heet en niet KAA Gent kan men nog discuteren of we deze club voorstellen onder hun merknaam. Akadunzio (overleg) 18 aug 2017 22:51 (CEST)

Denk je nu dat ik akkoord zal gaan met een naamswijziging, nu je het zo lief vraagt? Wikiwerner (overleg) 18 aug 2017 22:53 (CEST)
Beste Wikiwerner, denk je nu echt dat ik voor jou op mijn knieën gaan zitten? Akadunzio (overleg) 19 aug 2017 12:10 (CEST)
Je punt is dat 'vzw' een onderdeel is van de officiële naam? - Robotje (overleg) 18 aug 2017 23:03 (CEST)
In de officiële naam staat er inderdaad in België steeds een rechtsvorm. Ik vermoed dat in andere landen ook zo is. Alleen staat hier in geen enkele titel van een Belgisch bedrijf of organisatie hier op Wikipedia de rechtsvorm. Ook in buitenlandse bedrijven zoals het Londense Royal Dutch Shell staat hier op Wikipedia niet de volledige benaming. Die is namelijk Royal Dutch Shell plc. In de richtlijn staat dat we de titel zonder afkortingen schrijven. Maar jouw stelling was toch dat KAA een deel van de naam was. Dat kun je op geen enkele manier hard maken en dus moet je maar zitten kniezen over vzw. Akadunzio (overleg) 19 aug 2017 12:10 (CEST)
Onder een nieuw kopje begin jij op deze pagina een discussie waarbij jezelf die term 'vzw' ter berde bracht. Je moet het niet gaan omdraaien. - Robotje (overleg) 19 aug 2017 12:35 (CEST)
En waar zou ik beweerd hebben dat vzw moet toegevoegd worden aan de naam van de club? Nog nergens, maar jij zit hier al meer dan een week over te vitten. Maar ondertussen ben je er nog altijd niet in geslaagd je bewering hard te maken dat KAA een onderdeel is van de naam en geen afkorting is van Koninklijke Atletiek Associatie. Akadunzio (overleg) 20 aug 2017 13:22 (CEST)

Afkorting KAAG[bewerken]

Beste Wikiwerner, de afkorting van de club is KAAG. Waarom wordt dit teruggedraaid? Hoe men tot deze afkorting kwam staat in de rubriek Geschiedenis. En helaas voor jou heb ik die geschiedenis niet geschreven of herschreven. Volgens het Belgisch Staatsblad is het ook Koninklijke Atletiek Associatie Gent, afgekort KAAG. Volgens mij ben jij hier vervelende spelletjes aan het spelen, die niet de encyclopedie dienen. Akadunzio (overleg) 20 aug 2017 23:06 (CEST)

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Wikiwerner (overleg) 20 aug 2017 23:19 (CEST)
Wat een zwakke manier van overleggen. Maar ligt wel in het verlengde van je doelbewust niet willen overleggen. Ik vermoed dat je geen argumenten kunt aanbrengen. Akadunzio (overleg) 20 aug 2017 23:53 (CEST)
Op 11 augustus 2017 schreef Akadunzio nog [1] over die atletiekclub
Aanhalingsteken openen

Deze club is niet dezelfde als de voetbalclub. Op hun website gebruiken ze hun volledige naam. Uiteraard hebben ze ook dezelfde afkortingen (KAA Gent en KAAG) als de voetbalclub.

Aanhalingsteken sluiten
Welke Akadunzio moeten we nu geloven? Die van de edit van 11 augustus of die van 20 augustus? - Robotje (overleg) 21 aug 2017 16:55 (CEST)
Tussen 11 augustus en 20 augustus kan men veel bijleren. We zullen beide afkortingen maar vermelden, dan is iedereen tevreden. Akadunzio (overleg) 21 aug 2017 20:32 (CEST)