Overleg:Kaasmarkt (Nederland)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Kaasmarkt)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoi Eve,

Ik vind wel dat de grootste kaas ter wereld bij kaasmarkt hoort. Immers ik was er zelf bij dat deze kaas op de kaasmarkt in alkmaar getoont en gewogen werd.

Schrijf even wat je vindt.

Hoi Snezana, ik vind "de grootste kaas ter wereld" niet in een encyclopedie thuishoren. En ik zag sowieso ook niet wat het nu met de kaasmarkt te maken had. De manier waarop het geschreven was, was overigens ook niet erg encyclopedisch, met woorden als "mooi" en "bang" en "gelukkig". Een encyclopedisch artikel hoort neutraal te zijn, dus dat soort woorden moet je voorkomen, omdat ze een mening weergeven. Groeten eVe Roept u maar! 13 okt 2006 14:34 (CEST)

oke Eve, laten we deze tekst objectief en encyclopedisch maken: (feiten vet)


Grootste kaas in de wereld

Beemster kaas heeft zijn weg gevonden tot het Guinness boek of records.De kaas werd op de kaasmarkt in Alkmaar gepresenteerd. De kaas lag op een boeren kar, getrokken door paarden. Daar werd de kaas met een heftruk op de waag geladen, zodat hij gewogen kon worden. Natuurlijk moest de kaas eerst geproeft worden om te kijken of het wel een goede echte kaas was. Men begon bijna bang te worden dat de kaas al op zou zijn, voordat hij gewogen was. Gelukkig viel de schade mee, want de kaas weegt 600,5 kilo! En ja hoor, nog steeds heel en dus is weer het wereldrecord gehaald!Beste Snezana, het gaat er niet om of het op feiten gebaseerd is, de tekst hoort niet in het artikel over de kaasmarkt thuis en wat mij betreft zelfs niet op Wikipedia. Zelfs niet als het neutraal is geschreven, wat het overigens nog steeds niet is. Wil je overigens je bijdragen op overlegpagina's ondertekenen? Dat kun je doen door 4 tildes (~~~~) te gebruiken, dat wordt automatisch omgezet in je naam, de datum en het tijdstip. Groet eVe Roept u maar! 13 okt 2006 14:47 (CEST)

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 10 jul 2007 16:19 (CEST)

Coordinaten[bewerken]

Ik wilde {{coördinaten|52_37_53_N_4_45_1_E_scale:1500|52° 37' 53" NB 4° 45' 1" OL}} toevoegen als coordinaten voor enkel de kaasmarkt te alkmaar, maar dat kan nu enkel voor een gehele pagina. Beetje onhandig (google gebruikt die template blijkbaar ook) --Kim Bruning

Kaasmarkt Woerden[bewerken]

Is het zo dat de kaasmarkt te Woerden is verdwenen sinds 2002? (en dat dus enkel nog de historische markt bestaat?) --Kim Bruning 15 mei 2008 21:13 (CEST)

Volgens de gemeente website bestaat de kaasmarkt nog steeds. Maar dit is een echte kaasmarkt, niet echt om te bezoeken. Er komen tientallen auto's en er word meestal binnen een half uur verkocht en gehandeld vanuit kofferbakken. Je moet er snel bij zijn om het te zien. Bijna geen Woerdenaar die weet dat het bestaat. 82.136.232.243 29 jan 2011 12:38 (CET)

Jaarlijkse Kaasmarkten[bewerken]

De kaasmarkt in Woerden heeft jaarlijks een historische dag waar mensen in klederdracht verschijnen. Er zijn ook andere jaarlijkskaasmarkten bv. in Oud Beijerland. Laaste wordt nu voor de tweede keer gehouden. Is het een idee om de historische kaasmarkt van Woerden en dit soort evenementen een aparte kopje te geven? Jaarlijke Kaasmarkten of Incidentele Kaasmarkten, zoiets?82.136.232.243 29 jan 2011 13:57 (CET)