Overleg:Kamasoetra

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Kamasutra)

Verschil tussen Indisch en Indias[brontekst bewerken]

Indisch is niet dezelfde als Indonesisch. Indisch heeft betrekking op het subcontinent terwijl Indias slechts betrekking heeft op de politieke entiteit 'India'. Meursault2004 29 mei 2006 13:29 (CEST)[reageer]

Kamasutra en Boeddha[brontekst bewerken]

De verwijzing naar Boeddha klopt wel, maar de vermelding van 4e eeuw na Christus kan volgens mij niet correct zijn. De Boeddha leefde in de 5e eeuw voor Christus in India. Oorspronkelijke uitspraken van de Boeddha zijn vastgelegd in het Pali Canon. Het Pali Canon werd tijdens de 4e concilie (1e eeuw na Christus) op schrift gesteld in het Pali. Een van de sutra's (sutta's in Pali) van de Boeddha heet ook kama sutra en stelt inderdaad juist dat het nastreven van sensueel genot nadelig is.

Datering - Auteur - Aantal hoofdstukken[brontekst bewerken]

Enkele wijzigingen aangebracht op basis van de Engelstalige Wikipedia, die de nodige bronnen lijkt te vermelden:

1. De datering van de vierde eeuw teruggebracht op de tweede eeuw. De Engelstalige Wikipedia baseert zich hiervoor op de historicus John Keay.

2. De naam van de auteur "Mallanaga Vatsyayana" vervangen door "Vatsyayana". De Engelstalige Wikipedia zegt hierover het volgende:

His name is sometimes confused with Mallanaga, the prophet of the Asuras, to whom the origin of erotic science is attributed. This is an error; as Danielou says:[1]

The attribution of the first name Mallanaga to Vatsyayana is due to the confusion of his role as editor of the Kama Sutra with that of the mythical creator of erotic science.

3. De tekst beweerde dat er 40 hoofdstukken zijn maar vermeldde er slechts 35 bij de aanduiding van het aantal hoofdstukken per deel. De Engelstalige Wikipedia baseert zich op twee bronnen wanneer ze zegt dat er 36 hoofdstukken zijn; het eerste deel bevat dan niet vier maar wel vijf hoofdstukken. "40" heb ik dus gewijzigd in "36", en "4" in "5" bij de aanduiding van het aantal hoofdstukken in het eerste deel.

KurtJJ, 9 december 2010