Overleg:Kathleen Zellner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Leeftijd[brontekst bewerken]

Er lijkt wat onenigheid te zijn over het tonen van de geboortedatum van Zellner. De geboortedatum volgens de huidige bron is 7 mei 1949 en dus is ze 71 jaar. De Franse en Arabische Wiki gebruiken deze leeftijd ook. Bij de Engelse wiki was er een "edit-war" en wordt daarom de leeftijd niet getoond.

Wat mij betreft is de bron duidelijk dat het om dé Zellner gaat. Naam, meisjesnaam, naam van vader, naam van moeder, geboortedatum, geboorteplaats... alles komt overeen. Als het issue het geboortejaar is: in dit artikel is ze 43, terugtellend van 1992 is het geboortejaar dus 1949. In dit boek van 2002 is Zellner 52 jaar, terugtellend kom je dus weer op 1949. Volgens mij is haar geboortedatum hiermee voldoende aangetoond? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.121.113.128 (overleg · bijdragen)

Er bestaat op Wikipedia de regel Wikipedia:Biografieën_van_levende_personen#Privacy_van_informatie. Lijkt me erg belangrijk om hier rekening mee te houden. We kunnen dus niet zomaar documenten ergens uit een archief halen, zonder dat er een duidelijke koppeling is mert de persoon in kwestie. Misschien betreft het wel een oudere, vroeg overleden zus. Misschien is het een totaal andere persoon. Misschien is er wel gerommeld met het document; het komt tenslotte van Imgur.com en niet direct van het "Bureau of Vital Statistics". Misschien ook wel niet, maar nogmaals, onze eigen regels schrijven ons voor om erg zorgvuldig om te gaan met dit soort privé-informatie. GeeJee (overleg) 8 nov 2020 13:08 (CET)
Op de Engelse wiki heeft eenzelfde discussie gelopen, zie en:Talk:Kathleen_Zellner#Date of Birth. GeeJee (overleg) 8 nov 2020 13:23 (CET)
Nou, het lijkt me niet dat ze een tweelingzus heeft met dezelfde namen als zij. Dat dit niet om Zellner zou gaan vind ik vergezocht. Maar ik snap je punt over imgur. Volgens mij is rechtstreeks linken naar de informatie zoals ie op Bureau of Vital Statistics staat niet mogelijk, dus is er geen andere mogelijkheid dan met screenshots te werken, wat dus niet is toegestaan. Ik zal je link even doornemen en kijken of ik iets kan vinden wat daarop aansluit. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.121.113.128 (overleg · bijdragen)
Waarom is het zo belangrijk om die geboortedatum te vermelden als de persoon in kwestie daar zelf kennelijk geen duidelijke mededeling over doet? We zouden wat mij betreft niet moeten gaan spitten in burgerlijke archieven en administraties om gegevens van levende personen te achterhalen. Dat is privacyschending. GeeJee (overleg) 8 nov 2020 19:08 (CET)
Ik heb die link naar imgur gewoon op internet gevonden. Als je suggereert dat ik zelf in die archieven heb gespit; dat heb ik niet gedaan. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.121.113.128 (overleg · bijdragen)
Dat beweer ik niet. Het gaat mij om de bruikbaarheid van dit soort info. GeeJee (overleg) 8 nov 2020 21:22 (CET)
Helaas reageert u hier niet meer op het overleg, maar blijft u wel het vermeende geboortejaar terugplaatsen in het artikel. Er zijn verschillende betrouwbaar geachte bronnen met verschillende leeftijden en geboortejaren. We hebben 1949, 1951 en 1957. Waarom kiezen voor één van deze jaren en waarom dit gegeven niet helemaal weglaten tot duidelijk is wat het juiste jaar is? Zo belangrijk is het helemaal niet om te weten hoe oud iemand is. Een levend persoon heeft daarbij recht op geheimhouding van dit soort privé-informatie. GeeJee (overleg) 15 nov 2020 14:08 (CET)
Ik heb elke keer netjes gereageerd op het overleg. Ook m'n laatste wijziging heb ik gedaan na overleg op deze pagina en heb daarmee rekening geprobeerd te houden met wat er gezegd is op deze pagina. Die wijziging maakte u meerdere keren ongedaan, helaas zonder te reageren op dit overleg. De echte geboortedatum van Zellner is 1949, echter gaf u zelf al aan dat niet alle bronnen hiervoor geschikt zijn voor Wikipedia. Dat maakt de informatie echter niet ineens onjuist. De huidige bron voldoet wel, en sluit ook aan bij andere bronnen. Bij bekende personen circuleert er geregeld onjuiste informatie op het internet, Zellner is hierop helaas geen uitzondering. Dat is volgens mij een logisch gevolg van celebrity worden.
Ben het wel met je eens dat als een celebrity aangeeft bepaalde info niet te willen delen, dat de celebrity daar dan recht op heeft. Echter, circulatie van onjuiste informatie zie ik niet als indicator daarvan. Als je een beetje googled zie je tv-fragmenten voorbijkomen waarin Zellner gewoon met benoeming van leeftijd (die overeenkomt met 1949) wordt aangekondigd.