Overleg:Kennis (doorverwijspagina)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voorstel: Artikel Kennis (wetenschap) verplaatsen naar Kennis[bewerken]

Ik zou graag de volgende twee wijzigingen doorgevoerd willen heben:

Ik heb hiervoor enige redenen:

  • Het artikel Kennis (wetenschap) is momenteel het enige "echte artikel" vermeld in de doorverwijspagina.
  • Naar het onderwerp "wetenschappelijke kennis" wordt in honderden artikel verwezen, en hierover valt ook het een en ander te vertellen. het zou toch bijzonder prettig zijn als je de doorverwijzing naar dit artikel direct zou kunnen maken.
  • ... (maar misschien wel het belangrijkste) een artikel over "wetenschappelijke kennis" is naar buiten toe het eenvoudigst aan te duiden met de titel kennis

Ik was reeds begonnen met de aanzet hiervan (mijn excuses), als voorbereiding op het herontwerp van het artikel kennis (wetenschap), in navolging van m'n herontwerp van het artikel wetenschap deze week. Ik zou deze wijzinging hierbij opnieuw willen voorstellen? kan dit worden doorgevoerd? - Mdd 18 okt 2007 23:26 (CEST)

Ik heb net op Google gezocht op "kennis"en toen werd ik doorverwezen naar deze pagina. Ik vind dit persoonlijk geen goede zaak, op het moment dat er een duidelijk hoofdartikel elders staat. - Mdd 19 okt 2007 00:18 (CEST)
Voor Voor - eens met Mdd --LimoWreck 19 okt 2007 00:24 (CEST)
Deze doorverwijspagina komt ook wat over als een woordenboek in die zin dat het niet echt leid naar meerderde encyclopedisch artikel waar uitgebreider in wordt gegaan op de gelijknamige onderwerpen. De vraag is ook of de betekenis kennis als in een 'bekende'/'bevriende' ook voldoende encyclopedisch uitgediept zal kunnen worden of behoeft te worden. Ook heb je nog de betekenis het kennen/bekendheid met iets.. Ook daar is enigszins wel twijfel aan de uitdieping.. (en niet te vergeten bewustheid/bewustzijn) Voor een encyclopedie is het misschien dus meer iets voor kopje in het artikel wat nu nog Kennis (wetenschap) heet, als een soort zie ook doorverwijzing.. En voor de achternamen zoals bij Bos is gedaan....
Aan de andere kant is er ook misschien wat voor te zeggen van de dp een oppervlakkige uitleg-artikel (een wat uitgebreidere uitleggende doorverwijspagina idee) te maken over de verschillende betekenissen, met misschien wel wat meer tekst over de wetenschap/kunde betekenis. Daarmee verleen je directe informatie en die meer wil weten kan verder lezen door op de specifieke artikelen klikken..
Dus opzich voor het verplaatsen, of eventueel voor een kort-artikel doorverwijzing.. Dolfy 19 okt 2007 00:36 (CEST)
(verplaatst)
Voor Voor - eens met Mdd --LimoWreck 19 okt 2007 00:24 (CEST)
Voor Voor Goed voorstel Joepnl 19 okt 2007 00:59 (CEST)
Voor Voor. Volledig eens met Mdd. Kennis is in deze kennismaatschappij eenduidig van betekenis voor iedereen. Het afgeleide woord 'kennis' voor een 'bekende' is slechts een taalkundig aardigheidje. - Ben Pirard 19 okt 2007 09:42 (CEST)