Overleg:Kerndoel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Perspectief[bewerken]

Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Dit artikel heeft een Nederlands perspectief, zonder daarover specifiek te zijn. Jvhertum 29 dec 2008 12:54 (CET)

Dag Jvhertum. Ik heb de link naar Nederlands vervangen door Nederland. Ik vermoed dat dat je grootste bezwaar was. Ik heb er voor de zekerheid nog een tweede maal "in Nederland" bij vermeld. Daarmee lijkt het perspectief me toch echt ondervangen, maar voel je vrij om het nog explicieter te vermelden als je dat zinvol vindt. Met vriendelijke groet, Forrestjunky (overleg) 29 dec 2008 14:25 (CET)
Als aanvulling dan wel nog: de keuze voor het Nederlands perspectief was wel bewust, omdat ik er in het geheel niet zeker van ben dat de term in bijv. Vlaanderen ook wordt gebruikt. Ik kan nog een "zie ook"-sectie maken om te verwijzen naar eindtermen en ontwikkelingsdoelen. Zover ik weet zijn dat meer gangbare termen in bijvoorbeeld Vlaanderen. Het leek me daarom niet helemaal te rechtvaardigen om zomaar een algemene invulling te geven aan het begrip "kerndoelen" in het onderwijs. Misschien dat je opmerking meer daarover ging? Als jij zelf beter op de hoogte bent van het gebruik van het begrip in bredere zin dan kunnen we dat zeker verwerken. De inleiding zou iets kunnen worden als:

Kerndoelen in het onderwijs zijn de minimale doelstellingen voor wat betreft de kennis en vaardigheden die een opleiding aan leerlingen of studenten moet bieden. In Nederland worden met kerndoelen in het onderwijs vaak de door het Nederlands ministerie van Onderwijs vastgestelde streefdoelen voor het basisonderwijs in Nederland bedoeld.

Kerndoelen voor het basisonderwijs in Nederland
De kerndoelen voor het basisonderwijs in Nederland geven richtlijnen" ...(etc)

Ik hoor graag wat je ervan denkt. Groet, Forrestjunky (overleg) 29 dec 2008 14:42 (CET)