Overleg:Keutenberg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Er staat geen verwijzing naar andere talen bij dit artikel. In het limburgs heet Keutenberg "Keuteberg" en daarover bestaat in die taal wel een artikel (met foto van het mooiste verkeersbord van Nederland). Keuteberg in het limburgs kan zowel de naam van het gehucht Keuteberg betekenen als ook de naam van de heuvel waarop dit gehucht ligt maar ook de helling waarover het nederlandstalige artikel gaat. Deze meervoudige betekenis zou toch geen reden moeten zijn om geen verwijzing naar het limburgse artikel te vermelden. Bovendien zou de definitie van Keutenberg in het nederlandse artikel niet beperkt moeten zijn tot helling van de Amstel Gold Race.

Waarom is de spelling in het nederlands trouwens niet ook gewoon Keuteberg zoals in het limburgs? "Keuten" is namelijk niet het meervoud van keut, dat woord bestaat immers niet. Daarom zou de spellingsregel van de tussen-n hier niet op hoeven gaan. Het is een naam, geen zelfstandig naamwoord. Je zou die naam wel eventueel kunnen vertalen tot Kuitenberg.

Limburgse versie grotendeels overgenomen[brontekst bewerken]

Eerder was al een link naar de limburgse versie opgenomen. Ik heb de Limburgse versie zo goed en zo kwaad als ik limburgs kan lezen vertaald en een redirect Keuteberg-->Keutenberg aangemaakt. Echte limburgers moeten misschien nog even checken.

RogierBrussee