Overleg:Kleine klaver

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wie kan en wil dit artikel op juistheid controleren?

Ik bedoel vooral het stuk over de verschillend tussne de drie klaversoorten. Als bronnen heb ik de Readers digest Wilde bloemen en planten en Tririons nieuwe bloemengids gebruikt, en ze zijn het op dit punt bepaald niet eens. Om het onverbloemd te zeggen: ze spreken elkaar tegen.

TeunSpaans 13 mei 2004 22:53 (CEST)[reageer]

Ik weet het niet precies. Wel kan ik me van mijn flora-cursus herinneren dat er bij de 4 soorten melkdistels, die volgens de flora op vier (ofzo) eigenschappen te onderscheiden waren, vrijwel alle mogelijke combinaties voorkwamen (4*4 = 16). Dus in de praktijk is er vaak geen zinnig woord te zeggen over welke soort het nou echt is. Bij planten komt dat veel vaker voor, bij planten zijn soorten veel minder scherp gedefinieerd dan bij dieren.

Het beste is misschien om te vermelden dat volgens A de verschillen dit zijn en volgens B de verschillen dat en vervolgens concluderen dat er meningsverschillen over zijn. --Taka 13 mei 2004 23:03 (CEST)[reageer]

Bedankt, Taka. Ik vrees dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben. Helaas beschik ik op dit moment over te weinig gezaghebbende flora's, de twee boeken die ik noemde heb ik iha als redelijk betrouwbare bronnen leren kennen, maar echt gezaghebbend zijn ze niet.
Dat betekent dat ik de huidige situatie maar even laat staan, ik ben toch van plan zodra ik een goed 2e hadsje zie wat extra flora's aan te schaffen. En misschien kan ik tzt nog wat andere extra bronnen natrekken.

TeunSpaans 13 mei 2004 23:21 (CEST)[reageer]