Overleg:Koninklijke familie van Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wie zijn lid van de koninklijke familie?[brontekst bewerken]

Volgens Postbus 51: "De Koninklijke Familie bestaat uit Koningin Beatrix, haar zonen de Prinsen Willem-Alexander, Friso en Constantijn, hun echtgenotes en kinderen, Prinses Margriet en haar echtgenoot mr. Pieter van Vollenhoven en hun vier zonen en schoondochters en de Prinsessen Irene en Christina met hun (aangetrouwde) kinderen." [1].

Dat zou betekenen dat de kleinkinderen van Margriet (dus Anna, Lucas, Felicia, Isabella, Samuel, Benjamin, Emma en Magali) geen lid zijn van de koninklijke familie.

Koninklijkhuis.nl zegt zelf: "Tot de Koninklijke Familie behoren naast de hiervoor genoemde personen (=leden v/h koninklijk huis -- Mtcv) Prins Friso en Prinses Mabel, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita, Prins Floris en Prinses Aimée en de Prinsessen Irene en Christina met hun (aangetrouwde) kinderen." [2]

"Met hun (aangetrouwde) kinderen" is hier misschien een beetje dubbelzinnig, maar als het alleen op Irene en Christina slaat, worden de kleinkinderen van Margriet ook hier uitgesloten. Echter, de kinderen van Friso worden vreemd genoeg ook niet genoemd.

Ik kan nergens de 'officiële' regels vinden. Misschien bestaan ze niet? Mtcv 30 apr 2008 13:31 (CEST)[reageer]

Ik heb het nog even nagezocht. Het huidige lijstje van leden van de Koninklijke familie op deze pagina zijn ooit gekopieerd van Koninklijke familie en getuige deze bewerking door een anoniem toegevoegd op Koninklijke Familie (nu een redirect). Welke anoniem dat is zou een moderator kunnen bekijken op verwijderde versies van Koninklijke Familie. Maar de betrouwbaarheid is dus vooralsnog niet te controleren. Ik zou dus willen voorstellen de kleinkinderen van Margriet eruit te halen. Of willen we eerst nog even contact opnemen met de RVD of Postbus 51? Mtcv 14 mei 2008 14:21 (CEST)[reageer]

Spelling[brontekst bewerken]

De correcte spelling is Koninklijke Familie bron: schrijfwijzer p. 269.