Overleg:Kurt Knispel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verzoek om afbeelding

Bij dit artikel is nog geen afbeelding of foto geplaatst. Voeg een afbeelding toe wanneer deze onder vrije voorwaarden kan worden gebruikt. Door het plaatsen van dit sjabloon op de overlegpagina wordt het artikel in de verborgen categorie Wikipedia:Afbeelding gewenst opgenomen. Zie ook de lijst op Wikipedia:Verzoek om afbeeldingen.

Verwijder dit sjabloon aub als er al een (goede) afbeelding bij het artikel is geplaatst.

Onjuiste info in de biografie[brontekst bewerken]

De Tiger I kwam in de herfst van 1942 pas in productie, dus het navolgende citaat kan nooit kloppen:

Van mei 1940 tot januari 1941 was hij actief als soldaat bij de infanterie, maar hij werd nauwelijks aan het front ingezet. Knispel vroeg overplaatsing aan en werd opgeleid tot lader van een tank. Vanaf augustus 1941, met het beginnen van Operatie Barbarossa, kwam Knispel voor het eerst echt in actie. Als lader van een Panzer IV-tank vocht hij op de Balkan en bij Stalingrad. Knispel bleek zeer bekwaam te zijn als lader en hij werd bevorderd tot schutter op een Tiger-tank. Hierna werd hij overgeplaatst naar de Kaukasus waar hij deelnam aan diverse vuurgevechten. Van februari 1942 tot mei 1942 volgde hij een onderofficiersopleiding waarna hij benoemd werd tot Feldwebel (sergeant) en kreeg hij het commando over een Tiger-tank.

Ik heb de tekst analoog gewijzigd. Grebbegoos (overleg) 16 apr 2013 10:28 (CEST)[reageer]

Volgens de Volksbund was zijn todes/vermisstenort "Raum Znaim" ofwel Zw van Brno, tegen de Oostenrijkse grens aan. En niet de omgeving van Berlijn. Verifiërend met andere bronnen blijkt de onderstaande content totaal niet te kloppen:

In februari 1945 werden de Duitse troepen verjaagd uit Paderborn, waarna Knispel Berlijn moest verdedigen. Tijdens de slag om Berlijn, een paar dagen voor het einde van de oorlog, werd zijn Königstiger door een Russische granaat getroffen. De granaat wist zich door het pantser heen te boren en liet de munitievoorraad ontploffen. Knispel werd samen met vier andere bemanningsleden gedood.

Knispel raakte dodelijk gewond in Woztitz en overleed in een hospitaal te Urbau. Zodoende kwam hij op de begraafplaats te Vrbovec terecht.

De content aldus gewijzigd. Er werd ook nogal wat beweerd over de reden voor ontbrekende onderscheidingen door de oorspronkelijke schrijver van het artikel. Ik heb dat teruggebracht tot een suggestie en de verklaarde onzin verwijderd.

Daarnaast is Knispel zijn lichaam in april 2013 geïdentificeerd in Vrbovec op een begraafplaats. Dat feit is toegevoegd.Grebbegoos (overleg) 16 apr 2013 10:37 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Kurt_Knispel zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 3 dec 2021 06:14 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.