Overleg:Schijfkwallen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Kwal)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoi,

Volgens mij gebruiken jullie consequent neteldier ipv holtedier, behalve hier? holtediere moet denk ik neteldier worden.

  • Dat komt, net als bij de plantenafdeling, omdat men "ingevoerd"" moet wezen in het rigoreus overnemen van een boek op schoot en niet in kennis van het onderwerp moet hebben, dus als er een fout in het boek staat, is dit automatisch goed!Secar one 3 nov 2006 01:09 (CET)

het woord kwallen[bewerken]

Volgens mij gebruik je kwal voor alle Cnidaria hoor?

Ik wist het niet zeker dus heb ik het niet veranderd, ik heb wel de bekende blauwe haarkwal toegevoegd. Deze kwal spoelt aan op het strand met oostenwind, precies als het lekker strandweer is.. Dat is de kwal die steekt.

Holtedier en Neteldier[bewerken]

Nee, nee, nee! Holtedier is een verzamelnaam voor Cnidaria (neteldieren) en Ctenophora (ribkwallen) Ze zien er allebij uit als kwallen, maar het zijn verschillende afdelingen. Ribkwallen zijn speciaal omdat ze 8 cilia hebben maarmee ze zich voortstuwen, ook maken gebruiken ze een speciale manier om prooien te vangen, ze bedekken de prooi met plakkerige draden, bovendien hebben ze maar 2 tentakels (bron Biology 7th edition, Campbell Reece)

Behandeling[bewerken]

Er zou ook iets moeten staan over de behandeling van kwallenbeten, bij voorkeur die in de Noordzee, de Middellandse Zee en de Atlantische kust voorkomen.

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Littlebluejellyfish.jpg[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Littlebluejellyfish.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070722. --E85Bot 23 jul 2007 16:51 (CEST)

Onderstam / Substam[bewerken]

Ik merk op dat de hele onderstam Medusozoa (zie ook: en:Medusozoa) niet genoemd wordt.