Overleg:Landelijke intocht van Sinterklaas

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel behandelen voornamelijk Nederland en geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

op de site van het sinterklaas journaal staat ook:

Voor ouders en grootouders hebben we ook nog twee intochten van lang geleden online gezet, waaronder ook de allereerste die op televisie was te zien: 1986 - Zutphen - presentatie Aart Staartjes 1964 - Hoorn - presentatie Wim Quint, Hannie Lips en Herman Broekhuizen.


Peter 15 11 2006


Deelonderwerp[brontekst bewerken]

kan iemand mij hier meer over vertellen en het eventueel aanpassen op de wikki pagina??¿

Waarvandaan?[brontekst bewerken]

Waarvandaan vaart de stoomboot naar de stad van intocht? Uit een haven dichtbij o.i.d.? 80.101.212.102 6 dec 2009 18:55 (CET)[reageer]

— Aangezien de nationale intocht ieder jaar een nieuwe stad kiest, zal er iedere keer een geschikte vertreklocatie moeten worden gevonden waar ongemerkt de Hydrograaf omgetoverd kan worden in de Pakjesboot 12 en de acteurs ongezien aan boord kunnen komen (liefst dichtbij een geschikte locatie waar omgekleed en geschminkt kan worden). Inderdaad zal het niet ver varen zijn van de plek van de officiële aankomst, maar voldoende ver voor de televisieproductie om beelden te schieten van de Sint die onderweg is ter introductie voor de intocht. Jurjenb (overleg) 22 sep 2012 18:56 (CEST)[reageer]

televisieprogramma versus folklore[brontekst bewerken]

dit item beschrijft nu zowel het televisieprogramma van de landelijke intocht, als de intocht in gemeenten als een traditie/folklore. Ik zou dat graag afsplitsen zodat we wat recht kunnen doen aan de verschillende intochten. Wat is een handige titel? Intocht van Sinterklaas (televisieprogramma) en Intocht van Sinterklaas (folklore)? Hannolans (overleg) 24 nov 2017 10:22 (CET)[reageer]

Dit item is tegenwoordig het televisieprogramma. De folklore is sinds enige tijd te vinden onder Sinterklaasintocht Hannolans (overleg) 30 sep 2018 12:01 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Landelijke_intocht_van_Sinterklaas zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 12 mrt 2022 06:13 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.