Overleg:Lejzer Zamenhof

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 21 aug 2007 04:30 (CEST)[reageer]

Ik begrijp uit de tekst dat hij de eerste zoon was, maar wel drie oudere broers heeft. Dat klopt niet... -- 87.208.40.254 11 jan 2008 20:01 (CET)[reageer]

Naamgeving van dit artikel[brontekst bewerken]

Waarom wordt er in deze versie verwezen naar Lejzer Zamenhof, dus feitelijk zijn Joodse voornaam? In Polen wordt, voor zover ik weet altijd zijn eerste voornaam gebruikt. In Esperanto wordt dat ook gedaan, waarom dan niet hier? Ik stel dus voor te verwijzen naar Ludovik Zamenhof. In Łódź heet de Zamenhofstraat ook: Ulica Ludovika Zamenhofa. In het artikel over Białystok in het Pools staat Ludwik Zamenhof – inicjator języka międzynarodowego esperanto en in de Esperantoversie staat Ludoviko Zamenhof, la iniciatinto de Esperanto.

Geen Nederlander die het met mij eens is?