Overleg:Lijst van besturingssystemen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ubuntu staat appart vermeld, maar lijkt mij meer onder 'unix -> GNU/Linux' te moeten vallen?

Ja, is aangepast. Kun je voortaan ook zelf doen. Caseman 15 feb 2009 13:57 (CET)

PCOS[bron bewerken]

Misschien is het een idee om ook PCOS in de lijst op te nemen? De Olivetti M20 draaide erop! http://www.z80ne.com/m20/index.php?argument=sections/pcos/pcos.inc Vriendelijke groet, Theo – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door FsTheo (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

PCOS is te onbekend om opgenomen te worden in de lijst. De Olivetti-pc is bekender dan het besturingssysteem dat erop draaide. Face-smile.svg4ever(Overleg) 10 feb 2013 18:42 (CET)

mis ik iets?[bron bewerken]

Waarom staan in de eerste tabel 'Algemene besturingssystemen' niet de algemene systemen zoals Unix en Linux? Zijn die er bewust buiten gehouden, of zijn ze simpelweg vergeten? En ik heb op zolder nog steeds een computer staan met MSX-DOS als besturingssysteem. Ik gebruik hem eigenlijk niet meer maar heb er dierbare jeugdherinneringen aan. Die zou er toch vanuit historisch perspectief ook bij horen? Erik Wannee (overleg) 10 jul 2015 22:59 (CEST)

Dit word waarschijnlijk met opzet gedaan, om te voorkomen dat de lijst gigantisch lang word.
Een goede oplossing zou zijn om tussenpagina's van Linux, Windows en mobiele besturingssystemen te maken.
Voorbeeld:
Lijst van Linux besturingssystemen
Lijst van Windows besturingssystemen
etc...
Groet,
Damian Van der Weide
Aha, er is dus nog werk aan de winkel. Helaas ben ik onvoldoende kenner om dit te kunnen aanpakken. Maar nu staan er vrij exotische besturingssystemen wel in, en een besturingssysteem zoals Linux is toch wel een van de meest gebruikte systemen die er zijn (m.n. op servers) dus kan natuurlijk niet ontbreken. Ik hoop dat iemand het op pakt. Ik heb de door mij aangehaalde systemen er maar vast tussen gezet. Erik Wannee (overleg) 11 jul 2015 16:46 (CEST)