Overleg:Lijst van dichtstbijzijnde sterren

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb de tabel overgenomen uit de engelse wikipedia. De links naar de sterren zijn nu nog vooral rood (geen artikel), maar misschien helpt dit overzicht. Ik ben er wel achter gekomen dat de beschikbare informatie niet altijd even eenduideig is. Bijvoorbeeld de Ster van Teegarden komt op andere overzichten niet voor, of staat veel verder weg. De tabel is kennelijk gemaakt in de opwinding van een nieuwe dichtbijzijnde ster.

In de engelse wiki krijgen meerdere sterren adjectieven als "dichtstbijzijnde zon-achtige" ster, dat kan dus niet kloppen.

Onderzoek naar planeten is in volle gang, en bij een aantal sterren zijn al planeten gevonden, die dan ook bijna naar gelieven predicaten krijgen als "dichtstbijzijnde". Dat komt natuurlijk ook omdat het onderzoek in hoog tempo nieuwe resultaten oplevert, en het allemaal kennelijk moeilijk bij te houden is. Daardoor is het een beetje wildwest op dit moment.

--Taka 22 okt 2004 23:36 (CEST)[reageer]

zou iemand de bruine dwergen uit de Engelse wiki willen overnemen dan kan ik de artikelen aanmaken alvast bedankt!Jelle Gouw (overleg) 15 dec 2013 09:08 (CET)[reageer]