Overleg:Lijst van landen met een vrouw als staatshoofd of regeringsleider

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De titel van deze lijst klopt niet, of de inhoud niet. Letland heeft geen vrouwelijke regeringsleider. Finland ook niet. Beide landen hebben een vrouwelijk staatshoofd, wat iets anders is. Fransvannes 9 mrt 2006 12:31 (CET)

Inderdaad. Ik plak er wel een twijfelsjabloon op. Mixcoatl 28 mrt 2006 18:39 (CEST)

Titel aangepast naar Duits voorbeeld. Karel Anthonissen 20 apr 2006 17:56 (CEST)

Hier klopt iets niet helemaal... Premiers en bondskanseliers zijn geen staatshoofden. Beide hebben óf een president erboven staan, of een monarch. In Duitsland is dus Angela Merkel niet het staatshoofd. Zij is in principe hetzelfde als onze Jan-Peter, regeringsleider. Boven haar staat namelijk nog 'der Bundespräsident' (Horst Köhler) en dat is een man. Hij is dus het staatshoofd. Nederland zou ook dan in het lijstje moeten staan. Beatrix is het staatshoofd van ons land. Wolweb 30 aug 2006 17:15 (CEST)

Er zijn natuurlijk een heleboel monarchieën, en veel daarvan hebben wel eens een vrouw als monarch gehad. Dit lijstje lijkt meer een lijstje te zijn met vrouwelijke premiers en presidenten.

--

Neemt U mi niet kwalijk, ma Dr. Angela Merkel is niet Bondskanselier (Bundeskanzler) ma Bundeskanzlerin (? Bondskanselierin, Bondskanselierster?) - HKH Beatrix is ook prinses der Nederlande en niet prins! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 91.4.111.153 (overleg · bijdragen)

Dat 'prins' niet sekseneutraal is, wil nog niet zeggen dat 'bondskanselier' dat niet is. Dat je zelf al niet weet wat het wel moet zijn, geeft al wel aan dat in het Nederlands ook voor Merkel de term 'bondskanselier' veruit de meest gebruikelijke is. En derhalve de term die wij gebruiken. - André Engels (overleg) 17 mrt 2014 22:44 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van landen met een vrouw als staatshoofd of regeringsleider. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 jul 2017 01:57 (CEST)