Overleg:Lijst van zangers en zangeressen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

wat is dit

Dit is een overlegpagina. Elk artikel heeft zijn eigen overlegpagina. Op een overlegpagina kan je overleggen met andere gebruikers over het artikel waar de overlegpagina bij hoort. Deze overlegpagina hoort bij het artikel Lijst van zangers en zangeressen. Wilinckx 26 feb 2004 17:52 (CET)
Dit is een aanwijzend voornaam woord wat aangeeft dat men spreekt over het huidige onderwerp. Een andere vorm van het woord is deze. Pven 29 mrt 2004 18:15 (CEST)

De juffrouw van groep 4 op de basisschool zong ook wel eens een liedje voor de klas. Wij mochten dan meezingen. Moet ik de betreffende persoon ook opnemen in de lijst met zangeressen? Pven 29 mrt 2004 18:15 (CEST)

Het zou mooier zijn als de lijst met pop zangeres symetrisch zou zijn 7 mrt 2007 17:33 (CEST)


Sorteren[bewerken]

oops, heb iets gesorteerd, nu blijkt dat de lijst op achternaam stond... Terugzetten? of beter zo?? GeeKaa 4 aug 2005 10:25 (CEST)

Categorie[bewerken]

Is dit artikel echt nodig? We hebben toch Categorie:Nederlands zangeres en Categorie:Nederlands zanger? En wanneer gewenst kunnen we extra subcategorieën maken. Die zijn bedoeld voor dit soort lijstjes en werken aanzienlijk makkelijker. --Stephan202 9 sep 2006 20:29 (CEST)

Er zijn wat verschillen tussen lijsten en categoriën die soms een lijst bestaansrecht geven

  • vrijheid van indeling (bijv naar tijdvak) ipv alfabetisch
  • mogelijkheid tot opnemen van (nog) niet bestaande artikelen
    • Dit is te ondervangen door van de lijst een sjabloon te maken. - Maarten Flag of the Netherlands.svg (Overleg) 8 nov 2006 14:14 (CET)

Of deze lijst bestaansrecht heeft staat daar los van. - B.E. Moeial 9 sep 2006 22:52 (CEST)

ilse de lange[bewerken]

Ik mis Ilse de Lange! (of is het Ilse DeLange?)

  • In Nederland wordt ze 'Ilse de Lange' genoemd, maar in het buitenland is ze beter bekend als 'Ilse DeLange'... --Mathonius 1 feb 2010 17:48 (CET)

Zangeressen van wereldmuziek[bewerken]

Waarom staat Rihanna bij de 'zangeressen van wereldmuziek'? Volgens mij zou zij bij 'moderne (pop)zangeressen' beter op haar plaats zijn...
Shakira past overigens weliswaar meer dan Rihanna bij 'zangeressen van wereldmuziek', maar zij zou ook beter bij 'moderne (pop)zangeressen' kunnen staan.--Mathonius 1 feb 2010 17:53 (CET)

Ik heb zojuist bovengenoemde zangeressen verplaatst. Verder heb ik Sharon den Adel (omdat zij al in de Lijst van Nederlandse artiesten) staat) en Lady Gaga (omdat zij tweemaal genoemd werd) verwijderd. --Mathonius 15 apr 2010 00:59 (CEST)

Nederlands woord Jiddisch[bewerken]

Ik zie dat je bij Lucette van den berg het woord Yiddisch hebt gebruikt. Dit verwijs dan naar de engelse pagina Yiddisch. In het Nederlands heet het Jiddisch en bestaat de pagina ook op de nederlandse wiki. Ik zou je aanraden de Nederlandse taal op je pagina aan te houden.