Overleg:Linuxkernel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Linux wordt niet door iedereen GNU-Linux genoemd. Dit is onderdeel van een echte stammenstrijd. In het algemeen spreekt men over een Linux distributie en niet over een GNU/Linux distributie dit "verwarrend" noemen is geen NPOV. Of je stelt gewoon dat het ook Linux genoemd wordt (dan laat je het voor wat het is) of je legt het uit. GerardM 6 feb 2004 00:40 (CET)

Wat door iedereen zo genoemd wordt, hoeft natuurlijk niet te kloppen. GNU/Linux heeft niks met een stammenstrijd te maken, het is gewoon een feitelijke voorstelling van zaken. Iedereen op straat zegt Amerika als ze het over de V.S. hebben, dat hebben toch ook niet zo in de encyclopedie staan. Cheers, jeroenvrp 6 feb 2004 01:19 (CET)
"Iedereen" is in dit geval RMS en aanhang. Aan de andere kant "de wereld". Neem nu de OSDL echt toonaangevend: Linux, Novell: Linux, Red Hat: Linux. Hoezo geen stammenstrijd. De kernel die door RMS bedoeld is, Hurd heeft nog niet eens een pagina. Kijk dat doet nu pijn. Een encyclopedie moet dingen tonen zoals ze "zijn" niet noodzakelijk zoals je "wil dat ze zijn".
PS Ik bewonder RMS en zijn zaak, maar hier hoort het objectief en neutraal te zijn. GerardM 6 feb 2004 08:50 (CET)
Wat niet is komt wel, ik heb zojuist de engelse versie vertaald naar het nederlands :)
Waarom heb jij daar zelf overigens geen poging toe ondernomen?
Q-collective 18 mrt 2004 02:07 (CET)

Zie ook: http://www.catb.org/~esr/writings/terminology voor kwantitatieve info.