Overleg:Lutine (schip, 1779)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Volgens uw gegevens over de Lutine was een notaris J. Schabracq uit Londen de enige overlevende van die scheepsramp volgens dit door uw genoemde weekblad van Bell. Waar zijn de erfgenamen van die notaris nu men weer gaat dreggen naar dat goud van de Lutine? Mogelijk kunt u in notariële archieven of hun familie-archief iets vinden om deze pagina te vervolmaken? Als u tips voor mij hebt dan volg ik die graag op voor uw informatievoorziening.

Met vriendelijke groeten,

Piet Roos, arts, Terschellinger van geboorte – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.251.246.43 (overleg · bijdragen)

Lijkt me sterk, er is geen enkele bijdrage van Gebruiker:77.251.246.43
Maar ik denk niet dat de erfgenamen van de enige overlevende recht hebben op de poet. Dan hebben de erfgenamen van de andere opvarenden er even veel recht op. In werkelijkheid is de opbrengst voor Lloyd's of London want die moest voor de schade opdraaien. Handige Harrie

Scheepsbel[bewerken]

2A02:A450:BC30:1:D831:29:AE10:5F10 voegde onderstaande tekst toe onder het kopje 'Scheepsbel'. Hierheen verplaatst door Machaerus (overleg) 14 nov 2017 12:45 (CET)

Het is dus NIET juist dat de bel/klok eigendom was van Lloyds. Het schip was een koninklijk oorlogsbodem en was NIET verzekerd (zoals ook nu oorglogsschepen niet verzekerd worden). Ook de tafel en stoelen die later van het roerblad zijn gemaakt behoren NIET tot Lloyds. Het schip was niet verzekerd, werd dus niet uitbetaald en werd ook geen eigendom van Lloyds. Alles was met het schip te maken had (dus niet de lading) was en bleef eigendom van de Engelsche marine. Of die enkele delen later aan Lloyds heeft geschonken is niet bekend. Of er zoveel waarde in goud en zilver aan boord gebracht is totaal onbekend. Er zijn de meest fantastische schattingen maar of die kloppen is de vraag. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2A02:A450:BC30:1:D831:29:AE10:5F10 (overleg · bijdragen)