Overleg:Maagd (archetype)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Maagd (geneeskunde))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ontmaagding enkel door geslachtsgemeenschap mogelijk?[brontekst bewerken]

Zoals het nu beschreven is kan de ontmaagding voor zowel vrouwen als mannen enkel plaatsvinden door penetratie van de penis in de vagina. Indien een lesbisch stel een voorbinddildo gebruikt of een homseksueel stel elkaar anaal neukt dan blijven ze volgens deze definitie dus maagd zolang ze niet een keer heteroseksueel (vaginaal) neuken. Klopt dit wel? Alice2Alice (overleg) 1 jul 2016 16:50 (CEST)

Deze referentie bij het artikel schrijft:
Het woord 'maagd' kan betekenen:
- iemand die nog nooit seks gehad heeft (dat kan dus ook een jongen zijn)
- iemand bij wie het maagdenvlies nog in tact is (dit is altijd een meisje)
En verder:
Wat verstaan we onder 'seks'?
Soms denkt men daarbij alleen aan geslachtsgemeenschap (coïtus, neuken), maar de meeste mensen rekenen er ook zelfbevrediging bij (ook wel 'soloseks' genaamd) en vrijen met de handen en de geslachtsorganen (elkaar vingeren en aftrekken), en ook pijpen en beffen.
Dus nee, mij lijkt niet dat die definitie zonder meer klopt. Wutsje 23 jan 2020 18:30 (CET)
Onder "seks" wordt in deze context geslachtsgemeenschap verstaan en dat zegt de definitie in de eerste regel van het artikel ook, wil je dat serieus ter discussie stellen? Zwitser123 (overleg) 23 jan 2020 21:07 (CET)

Titel[brontekst bewerken]

Dit artikel gaat meer over maagdelijkheid in de maatschappij dan de persoon 'maagd'. Het is mij ook niet duidelijk wat het met geneeskunde te maken heeft. Er zijn geen medische verschillen tussen iemand die wel of juist geen maagd is. Ik stel daarom voor dit artikel te hernoemen naar het begrip maagdelijkheid. Hannolans (overleg) 14 feb 2020 13:13 (CET)

Ah ik zie dat we ook het artikel Maagdelijkheid (religie) hebben. Volgens mij kan dat wel samenvallen tot 'Maagdelijkheid'. Ik zie het verschil niet, beide is een sociaal construct. Hannolans (overleg) 14 feb 2020 13:15 (CET)
Ik heb artikel samengevoegd met maagdelijkheid en deze omgezet naar 'archetype' om ook een artikel te hebben over de maagd als symbool. Hannolans (overleg) 21 mrt 2020 22:49 (CET)