Overleg:Maarten van Heemskerck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Twijfel
In dit artikel komt het jaar 1935 voor. Dat past niet tussen de overige jaartallen (zo rond 1500). Johan Lont 7 dec 2004 09:44 (CET)

Twijfel
is het niet Maerten van Heemskerck? i.p.v. Maarten van Heemskerck? Gumtree 30 oktober 2007

Beide schrijfwijzen komen veelvuldig voor. Het Rijksmuseum Amsterdam heeft het hier over Maarten, terwijl de gemeente Heemskerk het hier heeft over Maarten. Ik heb een redirect van Maerten van Heemskerck naar Maarten van Heemskerck gemaakt. Pbrundel 31 okt 2007 08:27 (CET)

Zeven wereldwonderen[bewerken]

Op Zeven wereldwonderen lees ik "De afbeeldingen, uitgezonderd de eerste, zijn van de hand van kunstschilder Maarten van Heemskerck (1498-1574)." Met die eerste wordt de Piramide van Cheops bedoeld. Dat zou betekenen dat alle andere afbeeldingen wel van Maarten van Heemskerck zijn. Op Hangende tuinen van Babylon zie ik bij de afbeelding echter staan "abusievelijk toegeschreven aan de Nederlandse schilder Maarten van Heemskerck". Wie weet hoe dit zit? Vinvlugt (overleg) 20 aug 2011 18:44 (CEST)

Piramide van Cheops
Beste Vinvlugt, Daar klopt inderdaad niets van. Deze serie is ontworpen door Van Heemskerck, maar uitgevoerd door Philip Galle. Van Heemskerck maakte voor zover bekend geen gravures. Zie ook commons:Maarten van Heemskerck. De gravure van de hangende tuinen van Babylon maakt geen deel uit van deze serie. Dat moet deze zijn. Ook die is gemaakt door Galle naar Van Heemskerck. Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 20 aug 2011 21:28 (CEST)
p.s. Zie afbeelding rechts voor de piramide van Cheops. Vincent Steenberg-Overleg 20 aug 2011 21:35 (CEST)
Dag Vincent Steenberg, hartelijk dank voor de snelle reactie! Ik dacht er nog aan om meteen een oproepje op overleg gewenst te zetten, omdat ik vreesde dat niemand mijn oproep hier zou zien. Niet nodig dus. Zou jij willen kijken of je de tekst op Zeven wereldwonderen kunt aanpassen? Ik snap namelijk niet helemaal wat nu de rol van van Heemskerck in dezen is. En klopt de tekst op de hangende tuinen wel volgens jou? Vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 21 aug 2011 16:35 (CEST)