Overleg:Malena Ernman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoezo fake news

@Karmakolle en anderen, De bewuste passage: Allereerst, de bewuste passage vinden we op verschillende blogs en recensiepagina's terug. En staat ook letterlijk in het oorspronkelijke boek: ”Greta tillhörde det lilla fåtal som kunde se våra koldioxider med blotta ögat. Hon såg hur växthusgaserna strömmade ut från våra skorstenar, svävade uppåt med vindarna och förvandlade atmosfären till en gigantisk osynlig soptipp.”

Letterlijk betekent dit: "Greta behoorde tot de weinigen die onze koolstofdioxide met het blote oog konden zien. Ze zag hoe de broeikasgassen uit onze schoorstenen stroomden, met de wind opstegen en de atmosfeer in een gigantische, onzichtbare stortplaats veranderden." De VRT-bron is betrouwbaar en genuanceerd genoeg me dunkt, en mag en kan niet zomaar weggelaten worden. Deze bron achterhouden en tegelijk een bronloze, irrelevante bewering toevoegen getuigt van manipulatie en een doelbewuste, subjectieve selectie om de klimaatbeweging toch maar op een positieve manier voor te stellen. Des te meer wordt ook in dit artikel elke kritische kanttekening aangaande de milieubeweging geweerd. Zijn dit instructies van hogerhand?Borluut (overleg) 9 sep 2019 01:47 (CEST)

Ik heb dat stuk tekst hier opnieuw geschrapt. Het zegt helemaal niets over Ernman. Marrakech (overleg) 11 sep 2019 19:30 (CEST)