Overleg:Manja Croiset

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Links worden verwijderd[bewerken]

Er is geen overleg. Waarom niet? De lijsten van proza en poezieschrijvers, plus die van bekende joden en de Wikipedia van het Barlaeusgymnasium hebben hier lang gestaan. Haar Engelse Wikipedia. Nu worden ze categorisch verwijderd, het is toch op het conto van Manja Croiset. Louise Bamberg (overleg) 11 nov 2017 15:09 (CET)

De links die je plaatst hebben geen toegevoegde waarde. Om precies te zijn: Ze zijn al aanwezig. Je plaatst links naar het Barlaeus Gymnasium, terwijl die midden in de tekst vermeld en gelinkt staat. Je linkt naar de Engelse Wikipedia over Manja, terwijl links in de kolom In andere talen je naar de Engelse, Spaanse en Catalaanse Wikipedia kan gaan. En je linkt naar een categorie, die ook al aanwezig is.
Oftewel al je links zijn overbodig. En tevens horen ze ook niet op die manier op de plek te staan. Maar dat laatste is een bijzaak. ARVER (overleg) 11 nov 2017 15:51 (CET)

~~Volkomen begrijpelijk, alles stond dubbel behalve lijst van bekende joodse Nederlanders. De link van Croisets weblog stond nog steeds dubbel deze is vervangen door bovengenoemde lijst.~~

Moeilijk te begrijpen tekst[bewerken]

In het artikel staat nu:

"Manja Croiset ging jong naar balletles, Nel Roos. Getalenteerd, maar haar ambities lagen elders. Ze danste voor De Unicef, 1960 organisatie Carel Briels Tv- uitzending. Opgetekend in de annalen van de Theater Encyclopedie."


Geen van de vier bovenstaande zinnen is goed leesbaar en daardoor is de tekst moeilijk te begrijpen. Is Nel Roos een balletschool? 'Ging jong' naar balletles? Tweede zin heeft geen onderwerp(?) Derde zin is niet duidelijk. Wat is de reden van de vierde zin? Moet dit niet een externe link zijn?

De Nel Roos ballet Academie is bekend, de Unicef eveneens, staat in kranten uit dat jaar 8 juni jaarbeurshallen in Utecht in aanwezigheid van Prises Beatrix en Prins Albert van Belgie, rechtstreekse tv uitzending en in de zomer integraal in de bioscoop. Opgetekend in de annalen van lijkt me helder. De zin 'ging jong naar balletles' ben ik eens geen schoonheidsprijs, moet een betere redactie voor komen. De jaarlijkse uitvoeringen in de Kleine Komedie, later Marcanti. De officiele naam Academie is van recenter datum. Louise Bamberg (overleg) 7 feb 2018 12:34 (CET)

Dat sjabloon begrijp ik niet[bewerken]

Dat sjabloon begrijp ik niet over de Odyssee van mijn bestaan o.a http://www.ako.nl/product/9789402172560/de-odyssee-van-mijn-bestaan-manja-croiset/ Ook bruna bol etc. Louise Bamberg (overleg) 7 feb 2018 10:56 (CET)

Nog een link naar de Unicef deze alleen Nederlands, WW bekend o.a Danney Kaye en Audrey Hebpurn beroemde ambassadeurs https://www.unicef.nl Louise Bamberg (overleg) 7 feb 2018 13:01 (CET)

http://wiki.regionaalarchieftilburg.nl/Carel_Briels carel briels de unicef 1960 Kranten artikel uitvergroten Louise Bamberg (overleg) 7 feb 2018 13:06 (CET)

Op alle site staat bij 'de odyssee van mijn bestaan' verzameld werk (auto) biografisch wat is daar mis mee? Louise Bamberg (overleg) 15 feb 2018 22:52 (CET)

Verwijdering gegevens.[bewerken]

Waarom is de informatie over 'de Odysssee van mijn bestaan' verwijderd? Dat het hier een trilogie betreft lijkt me relevante vermelding. Bij een bloemlezing staat het ook vermeld, waarom dan niet bij drie biografieen in een band? Louise Bamberg (overleg) 14 feb 2018 01:50 (CET)

De Odyssee van mijn bestaan[bewerken]

Croiset schrijft op haar weblog, Mijn Odyssee, ipv mijn bestaan van wie anders? Die link staat hier onder haar foto. De schrijfster maakt hetzelfde punt, wat ik als lezer en volger zie. Odyssee, geen op zichzelf staand boek, maar de drie belangrijkste biografieen. Ik voeg het nu niet. Nadaf het diverse malen is verdwijderd, draag ik het aan ter overleg.

De titel en omschrijving van het boek de Odyssee van mijn bestaan en die met het nieuwe isbn de veranderde titel. Louise Bamberg (overleg) 9 mrt 2018 21:46 (CET)

Er staan al veel foto’s op, maar is er interesse in een Woordcartoon ?[bewerken]

Woordcartoon afbeelding Louise Bamberg (overleg) 9 jul 2018 17:38 (CEST)

Laatste bundel ISBN wordt niet geaccepteerd[bewerken]

Laatste bundel ISBN wordt niet geaccepteerd https://www.bruna.nl/boeken/w-van-cassiopeia-9789402179088 Louise Bamberg (overleg) 23 jul 2018 02:19 (CEST)

Het ISBN heet hier telefoonnummer. Louise Bamberg (overleg) 23 jul 2018 02:21 (CEST)

Waarom maakt u er nou een telefoonnummer van? Het boek zal nog niet zijn ingelezen, maar dat zal vast niet lang meer op zich laten wachten. Aeginatetra (overleg) 23 jul 2018 02:25 (CEST)

Yad Vashem[bewerken]

In de correspondentie van Yad Vashem, Hebreeuws Engels en Nederlands op het Weblog van de schrijfster. De documentaire Engels en Nederlands. De boeken Mijn Odyssee en my Autobiography a Wink in the darkness. Zo nodig kan ik u emaiadressen van Yad Vashem. De cineast en ook een waar u weinig mee kunt in het Hebreeuws.

Deze Heer beheerst ze alledrie. Zijn naam niet zijn emailadres staan op mevrouws weblog. israel.de-vries-at-yadvashem.org.il– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Louise Bamberg (overleg · bijdragen) 21 nov 2018 18:51‎

Ongelukkigerwijs is email geen geschikte bron. Het beste zijn gepubliceerde schriftelijke, secundaire, onafhankelijke en betrouwbare bronnen. In omstandigheden kunnen ook andere bronnen relevant zijn, maar graag wil ik u wijzen op Wikipedia:Verifieerbaarheid: wat in Wikipedia staat moet verifieerbaar zijn. Daarnaast moet het relevant zijn, een veel lastiger onderwerp. In dit geval: het feit dat werk van Croiset door Yad Vashem gearchiveerd is zegt niet zo veel: Yad Vashems archieven zijn groot en bevatten veel. Wat maakt Croisets werk daarin opmerkelijk en wat is de openbare bron daarvoor? Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 21 nov 2018 19:14 (CET)

Film en boeken bijzonder[bewerken]

Het is bijzonder dat er een film over een tweede generatie slachtoffer is, tot op heden alleen de eerste, de speeches spreken voor zich. Dat betreft deels de eerste Voor de boeken geldt hetzelfde, niet eerder waren er boeken van de tweede generatie in psychiatrische inrichtingen mishandelde joodse oorlogsslachtoffers. Wel van over de eerste Hoe ik dat kan staven , dat het daadwerkelijk zo is, wordt niet als geldig beschouwd.Email Ik denk niet dat het de bedoeling is, dat ik het Archief benader om fotomateriaal. Dat wordt Pr Overigens blijft mij en vele anderen een doorn in het oog. Dat oom Max Croiset op zijn pagina al is het een rol in SS uniform staat afgebeeld, er zijn vele andere. Louise Bamberg (overleg) 21 nov 2018 20:16 (CET)

Yad Vashem[bewerken]

Yad Vashem

Het ISBN is van Odyssee en dat hebben ze, abusievelijk staat er

over de Shoah die nooit voorbij gaat,

het derde deel van het boek.

https://library.yadvashem.org/index.html?language=en&strSearch=Manja%20Croiset&searchIn=library

 Louise Bamberg (overleg) 27 nov 2018 07:01 (CET)

Link naar de Bibliotheek en de videotheek niet dezelfde[bewerken]

De link naar de Bibliotheek en de videotheek zijn niet dezelfde. De speech bovendien van de schrijfsterq, In de documentaries de hoofdpersoon. De link naar de Bibliotheek en de videotheek zijn niet dezelfde. De speech bovendien van de schrijfster. In de documentaries de hoodpersoon. http://db.yadvashem.org/films/list.html?generalTextSearch=Manja&generalTextSearchType=STEMMING&_genre1=1&language=en Fouballe (overleg) 4 jun 2019 02:25 (CEST)

http://db.yadvashem.org/films/list.html?generalTextSearch=Manjia+croiset&generalTextSearchType=STEMMING&_genre1=1&language=en[bewerken]

Een eerdere link naar de videotheek van Yad Vashem over de schrijfster is verwijderd, dit is de schrijfster zelf. Fouballe (overleg) 21 jun 2019 10:27 (CEST)

Dit is werk van de schrijfster wederom waarom wel the library en niet films[bewerken]

http://db.yadvashem.org/films/list.html?generalTextSearch=Manjia+croiset&generalTextSearchType=STEMMING&_genre1=1&language=en Fouballe (overleg) 21 jun 2019 23:43 (CEST)

Ik breek een lans om Activiste er uit te laten lichten[bewerken]

Ik breek een lans om Activiste er uit te laten lichten hommage aan de vrouw die 5 juli haar 73 jarige oorlog viert. Serieus. Fouballe (overleg) 23 jun 2019 12:57 (CEST)

Beste Fouballe, wat bedoelt u hiermee? Ik vind het eerlijk gezegd niet zo begrijpelijk. Mvg, Encycloon (overleg) 28 jun 2019 00:02 (CEST)

Wat ik ermee bedoel net als dichter en schrijfster. Maar het hele item is verdwenen. Ik ken haar een beetje hef zal haar bezeren. Ze trad met haar werk al jaren horizontaal in de voetsporen van haar. Fouballe (overleg) 12 sep 2019 17:33 (CEST)

Bron vermelding voor woordcartoonist en activiste[bewerken]

laatst genoemde staat op de antidiscriminatie pagina, bij het kopiëren van de link, heet hij anders

https://www.facebook.com/BewogenBewegingBevlogen/ https://www.facebook.com/Woordcartoon-NAARgeestig-1681210598857140/ Fouballe (overleg) 9 sep 2019 18:53 (CEST)

Bedankt voor uw reactie, Fouballe.
Dit zijn zo te zien twee Facebookpagina's van de persoon zelf.
1) Kunt u een citaat geven waarin direct gemeld wordt dat zij zichzelf als activist en woordcartoonist bestempelt?
2) Zijn er ook onafhankelijke bronnen die haar zo genoemd hebben? Dat zou meer gewicht in de schaal leggen.
Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 9 sep 2019 19:00 (CEST)

Bewijsmateriaal in diverse artikelen aardje naar haar vaartje o.a, in de speech voor Yad Vashem kunt u het horen. Why on earth is the path to throug the Memorial centre named after a member from the red cross and not after a victim. Ook in het Nederlands. Over Medisch Jargon komt o.a naar voor in het gedicht voor de dissertatie en in haard Woordcartoons o.a De internest promoveerde op die ziekte, het was de Crohn op zijn werk. Het boek ‘spelen’ met taal staat er vol mee. Mijn oog viel er enige tijd geleden op bij een reactie op haar weblog. Een arts vroeg op die wijze stellingen aan te leveren voor een medische dissertatie . Fouballe (overleg) 9 sep 2019 20:21 (CEST)

Hier zijn ze ook medisch bedoeld. https://manjacroiset.wordpress.com/2018/04/01/doctor-honoris-causa-manja-croiset/#comments Croiset heeft constant conflicten met artsen en op leestafel staat, waar men valt dat ze zich niet de richtlijnen van een gedicht houdt. Ziek zijn schrijven alles op mijn idiosyncratische wijze, daar ontstaat een gesprek over idiosyncrasie medisch voor onbekende werking van medicatie of ziekte, Fouballe (overleg) 9 sep 2019 20:59 (CEST)

Hier kunt u het horen Why on earth is the path throughout the Memorial centre named after a member of the red cross https://youtu.be/iqWO1dFT8Bk Fouballe (overleg) 9 sep 2019 21:55 (CEST)

Sorry, ik vind het wat lastig te begrijpen wat u precies bedoelt. In ieder geval vraag ik naar een direct citaat waar zij zichzelf als activiste en/of woordcartoonist bestempelt, en of er ook onafhankelijke bronnen bestaan die haar zo genoemd hebben. Is dat mogelijk? Ik doel dus niet op een filmpje waaruit een eigen conclusie getrokken moet worden. Mvg, Encycloon (overleg) 9 sep 2019 22:44 (CEST)

Medisch jargon, hier valt idiosyncrasie niet. In haar boeken en Facebook veelvuldig, maar dat wordt niet gezien als bewijs.Met activist is verder ook niets gedaan.[bewerken]

https://manjacroiset.wordpress.com/2018/04/01/doctor-honoris-causa-manja-croiset/#comments Fouballe (overleg) 11 sep 2019 01:32 (CEST)

Sorry maar uw argumentatie is me niet duidelijk. Wat zou deze link moeten bewijzen en uit welk citaat blijkt dat? Encycloon (overleg) 11 sep 2019 11:34 (CEST)

Dank u, u hebt activiste onder de afbeelding geplaatst, ik ben maar een amateur.[bewerken]

Dank u, u hebt activiste onde de afbeelding geplaatst, ik ben maar een amateur. Dan nog een vraag, kunt u dat blauw maken. Dan is het officieel. Fouballe (overleg) 12 sep 2019 16:01 (CEST)

Dag Fouballe, voor die afbeelding is toestemming nodig van de auteur: er staat ook duidelijk een copyright-teken in. Er kan met blokhaken (twee keer openen, twee keer sluiten om een woord heen) gelinkt worden naar activiste, maar dat betekent niet dat iets officieel is. Daarvoor zul je toch echt een betrouwbare bron moeten aandragen die dat over haar gezegd heeft. Mvg, Encycloon (overleg) 12 sep 2019 16:04 (CEST)

Wat me opvalt dat er her der spaties ontbreken.[bewerken]

Spaties ontbreken voor ISBN e.d. Fouballe (overleg) 12 sep 2019 16:03 (CEST)

Kunt u een citaat geven van een plaats waar dat voorkomt? Encycloon (overleg) 12 sep 2019 16:05 (CEST)

Triest nu is ook die afbeelding verdwenen...[bewerken]

Activist Fouballe (overleg) 12 sep 2019 17:27 (CEST)

Op die afbeelding berust copyright; zonder dat hier aantoonbare toestemming voor gegeven is kan deze daarom niet op Wikipedia gebruikt worden. Mvg, Encycloon (overleg) 13 sep 2019 10:06 (CEST)

Activiste vervolg.[bewerken]

Manja Croiset al jaren horizontaal levend altijd vechtend tegen onrecht. Tredend in de voetsporen van haar vader een verzetsman. Ondanks deze Wikipedia een vrouw voor haar dood al in de vegetelheid en opnieuw de miskenning door het verwijderen van Activist en u kunt vragen , bent u betrokken? Ja, ze is een tante. Maar dat ontwerp activiste is niet door mij geplaatst. Ik verzoek ik u dringend dat terug te zetten. Verder denk ik nu u weet familie, dat u geen bijdragen meer van mij wenst. Fouballe (overleg) 12 sep 2019 18:31 (CEST)

U mag als familielid best bijdragen, maar dan zult u extra goed moeten opletten dat u de informatie weergeeft die in betrouwbare bronnen over Manja Croiset gegeven wordt. Encycloon (overleg) 13 sep 2019 10:08 (CEST)

Activist recensie abominabel[bewerken]

https://www.bol.com/nl/p/krantenkop-of-doofpot/9200000108382487/ Fouballe (overleg) 13 sep 2019 06:03 (CEST)

Sorry, maar een willekeurige Bol.com-recensie kan niet als gezaghebbende/betrouwbare bron worden gezien. Encycloon (overleg) 13 sep 2019 10:10 (CEST)

Bedankt en dit is een terugkerend thema van Croiset.[bewerken]

Pleitbezorgster het stigma van de psychiatrische patiënt. Plus de aanhouden aanklachten. Ernstige Mishandelingen in die inrichtingen. Over de Shoah die nooit voorbij gaat, alle soorten van discriminatie, ook de genocide van de indianen. Maar over de wantoestanden in inrichtingen, een misdaad tegen de menselijkheid, een zaal voor het Europees Hof voor de Rechten van de mens. Op sommige sites kun je een stuk van haar boeken zien, zal kijken of het daar tussen zit. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rechten_van_de_mens Fouballe (overleg) 13 sep 2019 19:37 (CEST)

Statement blz 10 Rechten van de Mens Croiset is invalide door mishandelingen aldaar[bewerken]

https://www.bol.com/nl/p/over-de-shoah-die-nooit-voorbij-gaat/9200000035730817/#modal_open De documentaire gaat daarover. Fouballe (overleg) 13 sep 2019 19:43 (CEST)