Overleg:Mara (jeugdbende)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Er zijn 2 pagina's over MS-13. Ik ga er wel 1 geheel van maken. Mr. Z 22 apr 2007 13:34 (CEST)

Als je onderhavige pagina bedoelt met een van de twee pagina's, dan ben ik het niet helemaal met je eens. Deze pagina gaat niet speciaal over MS-13 (daar bestaat inderdaad Mara Salvatrucha over) maar over Mara's over het algemeen. Dat behelst dus niet alleen MS-13, maar ook bijvoorbeeld Calle 18. Zoals je ziet gaat het op deze pagina over de problematiek in Centraal Amerika waardoor de benden uberhaupt konden ontstaan, los van de vraag om welke specifieke bende het dan gaat. Het gaat ook over de reacties in verschillende landen op de verschillende benden. Dus liever niet zonder meer samenvoegen! Ik pleit er eerder voor om ook aan Calle 18 aandacht te wijden in een apart artikel, zoals gedaan is in het artikel over MS-13.
Overigens denk ik dat je het {{weg}}-sjabloon voorbarig hebt gebruikt. Voor samen te voegen artikelen bestaat het {{svvan}}-sjabloon. Om die reden haal ik het {{weg}}-sjabloon sowieso weg. Hettie van Nes 23 apr 2007 16:31 (CEST)
Ik ben het ook oneens met samenvoegen. Mara (jeugdbende) gaat over alle maras, Mara Salvatrucha gaat over een specifieke mara. LeRoc 22 jun 2007 15:54 (CEST)