Overleg:Mario Bros.

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De opvolgers van dit spel zijn echt Punch ball Mario Bros. en Mario Bros. Special. De bron[[1]] (onder het kopje sequels) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Evil-Thano$ (overleg · bijdragen)

Beste Evil-Thano$, ook bekend als Bla-iggy. Om te beginnen: het is niet netjes je voor te doen als iemand anders om je punt hard te maken. Het is hoe dan ook niet omdat je met meer bent dat je gelijk hebt, daar hoef je dus ook geen moeite voor te doen. Het valt meteen op als een "nieuwkomer" zich mengt in een bepaalde discussie zonder veel andere nuttige dingen te hebben gedaan.
Maar dan inhoudelijk, nogmaals. Twee dingen daarrond: eerst beweer je dat "Mario Clash" de opvolger is, nu zijn dat "Punch ball Mario Bros." en "Mario Bros. Special." ineens. Wat is het dan eigenlijk? Tweede punt, dat ik overigens al op je overlegpagina had vermeld: er staat "vervolg" en dat is bedoeld voor het spel dat chronologisch volgt op het beschreven spel. Dat is er maar één. Mario Clash is van veel later. Inhoudelijk is het een vervolg/remake van dit spel, maar het is niet het chronologische vervolg. Je moet die "vervolg" en "vorige" eigenlijk zo zien: het is één lange lijn van Mario-spellen die je doorloopt, van jong naar oud. Als je telkens op "vervolg" klikt in de artikels, zou je op het einde alle artikels over Mariospellen moeten hebben gezien. Net zoals je bv. een lijst van koningen of premiers zou afgaan. Er is er altijd maar eentje die de ander rechtstreeks opvolgt. Dát en niets anders is de bedoeling van "vervolg".
Ook nog eens herhalen: als die drie spellen effectief inhoudelijk volgen op Mario Bros., dan kun je dat hoe dan ook beter in de tekst vermelden i.p.v. in de infobox. Dan kun je er meteen ook bij zetten waarom ze als vervolg bekend staan. Daarmee help je de encyclopedie een stuk beter vooruit. MichielDMN 🐘 (overleg) 17 jun 2019 20:30 (CEST)[reageer]

Serieus? Ik ben Bla-iggy niet. (Evil-Thano$ (overleg)) Ik ben z'n neef.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Evil-Thano$ (overleg · bijdragen)

Dat maakt de feiten er niet beter op. Het is duidelijk dat je hem komt steunen en dat dit afgesproken is. En dat je daarvoor een account hebt gemaakt, dat is eigenlijk het erge hieraan. MichielDMN 🐘 (overleg) 18 jun 2019 08:55 (CEST)[reageer]

Om toch nog even tot de kern van de zaak te komen: ik heb in dit artikel nu vier al dan niet vermeende "vervolgen" zien staan:

Om te beginnen dit: in de gegeven bron, https://www.mariowiki.com/Mario_Bros._(game), een fansite, staan die laatste drie als "sequels" vermeld, met adjectief "obscuur". Zoals ik intussen al meermaals heb gezegd, is het niet de bedoeling om élk vervolg op te nemen, alleen het eerstvolgende. Vergelijk het met de drie originele Star Wars-films. Episode V en VI zijn beide vervolgen op IV, maar we vermelden alleen V als (rechtstreeks) vervolg. "Mario Clash" vliegt er dus uit als optie.

Punch en Special zijn "obscuur" en zijn blijkbaar alleen in Japan uitgebracht. Ik kan me er wel in vinden dat je die twee als 'vervolg' kunt zien, omdat ze vóór Super Mario Bros. zijn uitgekomen. Vraag is alleen of je ze niet als een speciale versie van Mario Bros. moet beschouwen in plaats van als apart spel. Naar mijn aanvoelen is het dat eerste. De Engelse Wikipedia heeft dat ook zo beschouwd trouwens, al is dat niet per se een betere bron dan de bewuste fansite. Dan blijf je dus bij Super Mario Bros. uitkomen. Ik sta open voor verdere discussie hierover, maar een mix van bovenstaande is alleszins niet gewenst. En ook nogmaals: nog véél gewenster is dat er geschreven wordt over die vervolgen, in dit of een apart artikel, i.p.v. dat ze slechts vermeld worden in een infobox. Aangezien jullie er veel over lijken te weten, nodig ik jullie daar alleszins toe uit. MichielDMN 🐘 (overleg) 18 jun 2019 09:53 (CEST)[reageer]

Sorry ik heb mijn account niet gemaakt voor dit (Evil-Thano$ (overleg))