Overleg:Mark Rutte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Woont nog bij z'n moeder[bewerken]

Raar, maar niet waar. In een interview met de telegraaf op 3 juni, "Geruchten: Wel maakt hij graag gebruik van de gelegenheid om een paar hardnekkige geruchten te ontzenuwen. Nee, hij woont niet meer bij zijn moeder – „al niet meer sinds m’n 21e” – maar alleen in een appartement. Ja, hij gaat wel eens in de week bij haar eten – „Lachen man!”. En nee, ze doet zijn was niet."

Ik haal 't weg - C mon 24 jul 2006 11:39 (CEST)

Het is schandalig dat een uitspraak van een rechter als triviaal wordt weggezet. Waar is het respect voor de rechtstaat? Okke ten Hove 05.03.2010 18.54 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.82.71.182 (overleg · bijdragen)

Zouden we functie: lid Tweede Kamer niet beter kunnen vervangen voor fractievoorzitter VVD? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.249.113.158 (overleg · bijdragen) 10 mrt 2010 23:22

Naar analogie van Job Cohen heb ik de boel gewijzigd in Politiek leider, lid Tweede Kamer en fractievoorzitter

Boerkawet[bewerken]

Hoezo worden mijn opmerkingen over de boerkawet niet serieus genomen? Bang voor de feiten? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wieb (overleg · bijdragen)

Er is al aan u uitgelegd dat uw wijzigingen zijn teruggedraaid omdat de betreffende wet op dit artikel geen relevantie heeft. Het is immers geen persoonlijke verdienste van Mark Rutte. Verder wordt het ook gewaardeerd als dit soort wijzigingen met bronnen onderbouwd. Vriendelijke groet, VR-Land - (Overleg) 18 sep 2011 19:23 (CEST)

Is de Kunduz missie wel een persoonlijke verdienste? Is het spoeddebat over Robesin wel een persoonlijke verdienste? Feiten graag? Het is zeker relevant dat een liberaal verantwoordelijk is voor een wet die het dragen van kleding beperkt. Als premier is hij verantwoordelijk voor elke nieuwe wet.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wieb (overleg · bijdragen)

Het gesprek van Rutte met Robesin (en het daaropvolgende debat) heeft hier inderdaad meer relevantie ja. De Kunduz-missie, waar Rutte ook diverse debatten over heeft gevoerd etc. is ook relevant. Daarnaast staat hier toch ook niet "Rutte is verantwoordelijk voor de Kunduz-missie"? U zegt hier "Het is zeker relevant dat een liberaal verantwoordelijk is voor een wet die het dragen van kleding beperkt.", terwijl deze wet (die er nog niet eens is) niet onder zijn verantwoordelijkheid valt, daar hij niet de verantwoordelijke minister is (dat hij premier is maakt daar geen verschil in, hij is nog steeds geen Minister van Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken enz.) en niet elke letter uit het regeerakkoord automatisch de persoonlijke mening van Rutte aan hoeven te wijzen. Vriendelijke groet, VR-Land - (Overleg) 18 sep 2011 19:44 (CEST)

Uitspraken[bewerken]

Is de volgende uitspraak niet typerend voor Rutte: Mark Rutte over de stijl van Wilders: "Hij gooit af en toe een stuk rood vlees de Kamer in."

Kun je ook uitleggen waarom deze uitspraak zo typerend is, graag met bronnen waarin de uitspraak wordt aangehaald als zijnde opmerkelijk, belangrijk. We moeten namelijk voorkomen dat we zelf gaan bepalen wat een typerende uitspraak is van Rutte. Sikjes (overleg) 13 jun 2015 00:05 (CEST)