Overleg:Massage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Contra-indicaties[bewerken]

Voor niet opgeleide personen is het altijd belangrijk om na te gaan of de te masseren persoon geen contra-indicaties heeft om te voorkomen dat de klachten verergeren

griep ontstekingen verhoogde bloeddruk besmettelijke ziektes uitstulpingen osetoporose spataderen breuken huidproblemen kanker andere ziektes als diabetes, astma HIV infectie zwangerschap[1

Overleg[bewerken]

Dit stuk zit vreemd in elkaar, en kan beter herschreven worden, of nog beter eruit, en eventueel per massage soort toevoegen, de ondiepe massagevormen of relax-vormen waarbij niet diep in het weefsel wordt binnengegaan, zijn veel minder ingrijpend dan andere. (en ik denk dat er voor een indicatie als HIV geen argument te vinden is om niet te masseren) Gr. mion 14 mrt 2007 00:05 (CET)

Er zit nog een 2e kant aan, een westerse benadering is, doe maar niet, de tibetaanse filosofie gebiedt het masseren van het linkerbeen als het rechterbeen een probleem heeft, daar wordt het juist aangeraden bij botbreuken. gr. mion 14 mrt 2007 00:12 (CET)

Bijna vier jaar later: Is er momenteel (behalve ik) nog iemand die zich het lot van dit artikel aantrekt? --Gertjan Vlasblom (overleg) 27 jan 2011 16:28 (CET)

Intussen ben ik in mijn zandbak bezig met bewerken van het artikel.--Gertjan Vlasblom (overleg) 3 feb 2011 23:01 (CET)

Van massage weet ik vrijwel niets. Wel dat dit artikel meer een "lijst van massages" is. Wellicht dat je van hieruit kunt doorverwijzen? --Denkhenk (overleg) 3 feb 2011 23:22 (CET)

Ik ben blij dat zich eindelijk iemand meldt die dit artikel in de gaten houdt. Sinds een of twee weken ben ik bezig om het inhoudelijke deel van het artikel flink op te vijzelen. Ik heb een hoofdstuk 'invalshoeken' toegevoegd, alsmede een inleiding tot het hoofdstuk 'soorten massage', een korte woordenlijst en referentie(s). Op dit moment ben ik bezig met bovenstaand (anoniem) verzoek om contra-indicaties te beschrijven. Dit is heel wat werk, en het is nog niet af. --Gertjan Vlasblom (overleg) 4 feb 2011 09:17 (CET)

Massage staat op mijn volglijst omdat ik er ooit iets aan toegevoegd heb. Vandaar dat ik jouw bijdrage op deze overlegpagina zag. Het enige wat ík verder zo kan bijdragen is controle op vandalisme.
Een uitstekend idee om dit artikel op te peppen. Ik kijk wel over je schouder mee. Houd je het wel op B1 taalniveau? ;-) --Denkhenk (overleg) 4 feb 2011 12:03 (CET)

Contra-indicaties – wat betreft de deelonderwerpen zwangerschap en kanker ben ik bezig om mensen die daarin gespecialiseerd zijn, uit te nodigen een bijdrage te leveren. --Gertjan Vlasblom (overleg) 7 feb 2011 16:18 (CET)

geneeskracht van de handen?[bewerken]

Er wordt in de lijst met wel/niet masseren gesteld dat handen geneeskracht hebben "wel de geneeskracht van je hand gebruiken" Dat is volgens mij nog nooit bewezen en hoort derhalve in deze bewoordingen niet thuis in een encyclopedie. 192.87.23.21 18 sep 2012 20:44 (CEST)

Zo zit er wel meer in dit artikel. Osteopathie wordt als een "vaklied uit de gezondheidszorg" omschreven, terwijl het artikel zelf duidelijk zegt dat het een alternatieve geneeswijze is. 213.181.51.50 8 nov 2013 11:30 (CET)

Opknappen? Voel je vrij en ga je gang. JanB (overleg) 8 nov 2013 12:17 (CET)

Ziekten en symptomen om op te letten[bewerken]

De sectie onder het kopje "Ziekten en symptomen om op te letten" lijkt me eerder in een handleiding voor masseurs thuis te horen dan in een encyclopedie. Alice2Alice (overleg) 20 aug 2016 21:05 (CEST)