Overleg:Meervoudig complexe ontwikkelingsstoornis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ok, nu moet de titel van het artikel veranderd worden in "Meervoudige Complexe Ontwikkelingsstoornissen", wat veel beter is en daarnaast het artikle mcdd doorverwijst. Ok, done. ik heb ff het stub-code ingevoegt samen met mn handtekening.

  1. Snailer 5 feb 2006 20:11 (CET)[reageer]

heb enige spelfoutjes gevonden en verwijderd Antal

medicijnen[brontekst bewerken]

wil graag het stukje medicijnen aankaarten, ter ondersteuning van 't mcdd. Waaronder dat in nederland dr. prof. van de gaag, als ik z'n naam goed heb onthouden, op dit gebied een autoriteit is.

een concepttekstje dit ik zo bedenk is: --> kopje Medicijnen Dit kan ondermeer worden gedaan door medicenale ondersteuning, waaronder bijvoorbeeld Ritalin, Risperdal.

Snailer 19 feb 2006 16:53 (CET)[reageer]

Wat betreft de medicatie zou opgemerkt kunnen worden: Ritalin is "gevaarlijk" omdat het de angst en dwangmatigheid kan versterken. Dipiperon/ Risperdal heeft dan de voorkeur. Verder: kinderschizofrenie is echt een andere stoornis. Wel moet er goed op gelet worden dat kinderen met McDD rond de adolecentie geen psychotische ontwikkeling doormaken. --Sander020 4 feb 2007 17:01 (CET)[reageer]

mening van kind met mcdd[brontekst bewerken]

Nou een ding hiervan is het toppunt van oncorrect, bovendien ook een belediging. Ik ben een populaire jongen en als ik door mijn school loop hoor ik 3X per minuut, Hey --mijn anonieme naam--. Dus dat MCDD kinderen contact vermijden enzo, Nonsens. Dat doen ze nooit.

Groetjes horrendous1.

Niet iedereen met een MCDD diagnose zal alle kenmerken en symptomen vertonen, maar sommigen wel en het zou dan niet correct om te stellen dat omdat jij van een van de symptomen geen last hebt, dan ook niemand met MCDD dat symptoom heeft. Fenke 9 jun 2008 19:37 (CEST)[reageer]

Toch wil ik me wel aansluiten bij de vorige schrijver. Het eerste wat mij opvalt in dit artikel is dat deze kinderen geen contact zoeken. Het is waar dat er kinderen met McDD zijn die contacten vermijden maar het merendeel is juist grenzeloos in het contact maken en dat kan heel erg claimend zijn. Als je kijkt bij de officiele omschrijving van McDD kom je dat ook steeds weer tegen. En dan omschreven door de autoriteit op dit gebied, proffessor R.J van der Gaag. Ik zou graag zien dat dit aangepast wordt omdat het anders geen juist beeld geeft van hoe de meeste van deze kinderen zijn. Ook vermijden ze meestal geen drukke grote groepen maar zijn dat de situaties waar het fout loopt. Met als bij de voorgaande schrijver heb ik een kind dat immens populair is maar wat ook bij tijden gemijd wordt door het ontzettende claimen. Groet.

Om even in te gaan op het beledigende aspect wat "horrendous1" aanhaalt: de kwalificatie bizar is nogal arbitrair en niet erg complimenteus. Ik vind volwassen mensen die voor hun beroep met z'n elven achter een bal aan rennen tamelijk bizar, maar ik zou niet durven beweren dat die mensen allemaal een psychiatrische stoornis hebben. Ik neem aan dat er "onjuiste overtuigingen" bedoeld wordt op de plek waar nu "bizarre gedachten" staat. Wat vinden jullie ervan om "bizarre gedachten" te vervangen door "onjuiste overtuigingen"? Klaas1978 (overleg) 9 dec 2011 17:41 (CET)[reageer]