Overleg:Menno van Coehoorn

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

menno van coehoorn heeft nooit iets te maken gehad met de nieuwe hollandsche waterlinie. dat was namelijk Generaal Krayenhoff. de nieuwe hollandsche waterlinie dateerd van 1815, van coehoorn was toen al geruime tijd dood. ik zal de verwijzing verwijderen.

negeer de vorige opmerking[brontekst bewerken]

...want ik heb inmiddels een heel nieuw artiekel geschreven

Van Coehoorn in 's-Hertogenbosch[brontekst bewerken]

Update: De uitvoering van de werken van 's-Hertogenbosch voor het Hinthamereinde vindt pas plaats in 1739, 35 jaar na de dood van de ontwerper Menno van Coehoorn. In zijn ontwerp neemt hij een reeds bestaand ravelijn liggend voor de Hinthamerpoort in zijn ontwerp op.

Het bewijs dat de verdedigingswerken ontworpen door Van Coehoorn ook te vinden zijn in 's-Hertogenbosch. (bron: http://www.muntelpoort.nl/nieuws.php?artikel=17)

Kan er niet een kaart van Bergen op Zoom (of een andere vesting) bij dit artikel geplaatst worden die wat directer met van Coevorden te maken heeft? Op de website van Markiezenhof, het archief van Bergen op Zoom, staat een kaart gemaakt door drukker Gerard du Mée. Niet echt encyclopedisch weetje: die Gerard was de broer of zoon van Lucas du Mée, ingenieur, directeur van de approche, een naaste medewerker en leerling van Menno en direct betrokken bij de versterking van o.a Bergen op zoom en Den Bosch. Als iemand die weet hoe Wikimedia werkt nou 's heel vriendelijk toestemming vraagt om een JPEGje van die kaart hier te plaatsen, zullen ze dat vast toestaan. Maggy 18 mrt 2010 15:03 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Menno van Coehoorn. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 29 mei 2018 17:32 (CEST)[reageer]

Meerenstein[brontekst bewerken]

Onze Duitse vrienden zijn wat uitgebreider over Meerenstein:

Sein Schloss Meerenstein am Rand des friesischen Dorfes Wyckel (heute Teil der Gemeinde De Fryske Marren in der Provinz Holland) wurde 1811 abgebrochen. Der in seinem Auftrag um 1680 angelegte zwölf Hektar große Schlosspark ist heute als Menno van Coehoornbos bekannt. Der Naturschutzverband It Fryske Gea kaufte 1949 den im französischen Stil angelegten Wald, da er in botanischer und historischer Hinsicht wie auch als Erholungsgebiet wertvoll ist. Auf dem Gelände sind besondere Stinsenpflanzen (Schlossgartenflora) zu finden. Vom östlichen Waldrand hat man einen schönen Blick auf die Ländereien und das Slotermeer.

Aan de Britse kant van het Kanaal, hebben ze juist weer een meer heldere tekst over zijn familie. EN de elders gevraagde kaart van Bergen-op-Zoom, maar dan in kleur...

GvN (overleg) 11 jan 2019 22:15 (CET)[reageer]